Nieuws

woensdag 21 november 2018 07:31 - Mechelen

Vrachtwagenchauffeur verzamelt ruim 3500 euro aan boetes

Maandagochtend om kwart over acht trok een uitzonderlijk vervoer de aandacht van een verkeersploeg aan de Guido Gezellelaan in Mechelen. Het transport verplaatste zich tijdens de sperperiode.

Dat wil zeggen dat dit type vervoer verboden is tussen 7.00 en 9.00 uur ’s morgens en 16.00 en 18.00 uur ’s avonds. Dit leverde de chauffeur een boete van 500 euro op. Deze regel werd ingevoerd om de ochtendspits, met onder meer een groot aantal (jonge) fietsers en voetgangers, te ontlasten.

Bij het transport van ongeveer 70 ton en 22 meter lengte waren geen begeleidingsvoertuigen aanwezig zoals voorgeschreven is. Ook hier tweemaal 400 euro boete. Het voertuig reed evenmin volgens de voorgeschreven reisweg.
De achteruitsteek, die meer dan 2,50 meter bedroeg, was niet conform gesignaleerd met een paneel met rood licht. Hiervoor schreef de politie ook nog eens een boete van 300 euro uit.

Bij het controleren van de tachograaf stelden de politie-inspecteurs vast dat de chauffeur binnen een periode van 28 dagen maar liefst zeven grote tekortkomingen had inzake rij- en rusttijden. Zo had hij onder meer een rijtijd van 12 uur op één dag. Hier bedraagt de totale boete 1991 euro.

Het voertuig werd geïmmobiliseerd tot de betaling van de totale boete (3591 euro) werd voldaan en twee begeleidingsvoertuigen het transport kunnen vergezellen.

Foto: Lokale politie Mechelen-WillebroekKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar