Nieuws
willebroek logo

zaterdag 10 november 2018 16:26 - Willebroek

Willebroekse jongeren herdenken Wereldoorlogen tijdens 33ste Fakkelloop

Op zondag 11 november zullen Willebroekse jongeren al lopend een fakkel van het Fort van Breendonk naar het Graf van de Onbekende Soldaat aan de Congreskolom in Brussel brengen. Daar brengen ze hulde aan de slachtoffers van de oorlogen. Al sinds de eerste editie in 1985 is de Fakkelloop een geslaagde samenwerking tussen de Jeugdraad, het Gedenkteken Fort van Breendonk en de gemeente Willebroek.

De Fakkelloop vindt dit jaar al voor de 33ste keer plaats. Met dit gebaar wil de Willebroekse jeugd een signaal geven aan haar generatiegenoten om de herinnering levendig te houden, in de hoop dat zo’n tragedie nooit meer herbeleefd moet worden. Zeker tijdens de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog, nodigt de gemeente iedereen uit om hen daarbij te ondersteunen.

programma
11.00 uur: Ontvangst met koffie/thee
11.30 uur: Korte documentaire van Willy Van der Linden over de Eerste Wereldoorlog
12.30 uur: Ingetogen plechtigheid aan de ingang van het Fort
13.00 uur: Vertrek van de lopers richting Brussel
17.00 uur: Aankomst aan de congreskolomKlik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar