Nieuws
Vredesboom-Willebroek

zaterdag 10 november 2018 00:56 - Willebroek

Willebroek plant Vredesboom

Exact honderd jaar geleden eindigde de Eerste Wereldoorlog. Om dit te herdenken plantte de gemeente een Vredesboom bij de begraafplaats in Willebroek.

Het Agentschap Natuur en Bos lanceerde een oproep naar gemeenten om in 2018, naar aanleiding van 100 jaar einde van de Eerste Wereldoorlog, een vredesboom aan te planten. Ook Willebroek wil op deze manier de traditie van herdenkingsbomen levendig houden en de Grote Oorlog gedenken.

Symbool voor toekomst zonder oorlog
“De vredesboom is een unieke, ingetogen manier om de honderdste verjaardag van het einde van deze verschrikkelijke oorlog te herdenken. Het is een symbool dat ook in de komende jaren zichtbaar blijft, een symbool dat ons herinnert dat we moeten blijven werken aan een toekomst zonder oorlog”, aldus schepen voor Milieu, Cultuur en Toerisme Maaike Bradt.

De zomereik aan de begraafplaats in Willebroek is de tweede Vredesboom in de kanaalgemeente. Eerder werd al een herdenkingsboom geplant aan de Groene Laan.

Stilstaan bij het verleden, da’s Willebroek
Het planten van de Vredesboom kadert in de reeks van herdenkingsevenementen die de gemeente Willebroek organiseert om het einde van de Grote Oorlog te herdenken. Het startschot werd in september gegeven met een grootse Internationale Taptoe op het marktplein.

Ook op zondag 11 november zijn er nog plechtigheden in Blaasveld en Heindonk en vindt de traditionele Fakkelloop plaats. Op Wapenstilstand brengen Willebroekse jongeren naar jaarlijkse traditie hulde aan de slachtoffers van de oorlogen. Al lopend brengen ze een fakkel van het Fort van Breendonk naar het Graf van de Onbekende Soldaat aan de Congreskolom in Brussel.

Vredesboom_bordje

foto: gemeente WillebroekKlik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar