Nieuws
Vlaams Belang Mechelen

zaterdag 15 september 2018 00:54 - Mechelen

Vlaams Belang Mechelen maakt lijst bekend

Vlaams Belang Mechelen zal voor de zoveelste keer op rij bij de gemeenteraadsverkiezingen uitpakken met een volledige lijst waarop 21 vrouwen en 22 mannen prijken. De lijst telt heel wat nieuwe gezichten en een aantal verrassingen. Ere Vlaams volksvertegenwoordiger en fractieleider in de Mechelse gemeenteraad Frank Creyelman trekt de lijst en gemeenteraadslid Hans Keldermans is lijstduwer.

Vlaams Belang Mechelen zal voor de zoveelste keer op rij bij de gemeenteraadsverkiezingen uitpakken met een volledige lijst waarop 21 vrouwen en 22 mannen prijken. De lijst telt heel wat nieuwe gezichten en een aantal verrassingen. Ere Vlaams volksvertegenwoordiger en fractieleider in de Mechelse gemeenteraad Frank Creyelman trekt de lijst en gemeenteraadslid Hans Keldermans is lijstduwer.

Bij de eerste tien kandidaten bevinden evenveel vrouwen als mannen en is de helft onder de 35 jaar. De jongste kandidaat is Mechels VBJ-voorzitter Kenzo Vandenbossche. De ouderdomsdeken is oud gemeenteraadslid Louis Goovaerts uit Hombeek. Bij de eerste tien bevinden zich ook Mechelaars met een andere of gemengde etnische achtergrond.

Zo is Elisa Van de Weghe van Braziliaans-Vlaamse afkomst en Aïda Osipova Russisch-Armeens. Thomas Lomelino heeft dan weer Portugees-Vlaamse roots. Kim Brooks werd zelfs geboren in Australiê en heeft een Zuid-Afrikaanse vader. Tenslotte vertegenwoordigt Nathalie Kokus de grote Assyrische gemeenschap in Mechelen. Met een beetje overdrijving is ook gemeenteraadslid Catherine François van gemengd ‘buitenlandse’ origine. Zij is immers de dochter van wijlen een zeer populaire Waalse dokter uit een Mechelse buurgemeente.

Dit zijn de eerste tien kandidaten
Frank Creyelman (57) ere Vlaams volksvertegenwoordiger
Catherine François (61) bediende
Kenzo Van den Bossche (20) student psychologie
Elisa Van de Weghe (35) bediende
Guy Van Cauteren (57) veiligheidsagent
Aïda Osipova (34) bediende
Louis Goovaerts (81) gepensioneerd technicus
Kim Brooks (44) tandtechnicus
Thomas Lomelino (20) student
Nathalie Kokus (23) bediende

Frank Creyelman: ‘De beginnersgeneratie moet langzaamaan plaats ruimen voor de jeugd. Daarom hebben wij er voor gekozen de lijst grondig te vernieuwen. Mijn generatie zal deze jongeren verder begeleiden om dan de fakkel door te geven. De keuze voor mensen met een gemengde of andere etnische achtergrond is eerder toevallig. Dit zijn allen militanten die al enkele jaren meewerken. Wij kijken niet naar kleur of achtergrond, enkel naar inhoud en of men Vlaming is onder de Vlamingen. De politiek-correcte fabel dat het Vlaams Belang een racistische partij zou zijn, wordt daarmee voor eens en altijd naar de prullenmand verwezen. Kandidaten met een tintje donkerder zijn welkom. Ik heb en ben geen tintenkiller. Kleur of afkomst kiest men niet. Je gedrag wel. Het Vlaams Belang heeft geen probleem met een multi-etnische samenleving. Dat is in alle steden van Vlaanderen en Europa een feit. Het Vlaams Belang is geen traditionele partij en zal het ook nooit worden. Voor ons is het partijbelang ondergeschikt aan de noden van de Mechelaars en voor de postjes doen we het ook al niet. Oppositie loont voor de Mechelaars maar niet voor de raadsleden.

Het Vlaams Belang is – zeker in Mechelen – altijd een voorloper geweest met nieuwe en gedurfde visies. Heel wat ideeën werden door de andere partijen overgenomen, soms jaren later. En ja, ook wij willen de Mechelaars verenigen en niet verdelen maar dan wel rond één duidelijk project waaraan niet te tornen valt en waarop wij geen duimbreed zullen toegeven: Mechelen is een Vlaamse stad en wie hier uit vrije wil komt wonen maakt zich de waarden, normen en gebruiken van deze stad en dit land eigen.Punt.

Het is het Vlaams Belang er uiteraard om te doen om weer zetelwinst te boeken. Met een sterk verdeelde Mechels NVA waar zowat alle kopstukken het hazenpad kozen en de povere resultaten op nationaal vlak moet dat lukken. Mechelen blijft nood hebben aan de duidelijke standpunten van het Vlaams Belang. De collaboratie van alle partijen met de islam moet stoppen en alleen Vlaams Belang durft het beest bij naam te noemen: Mekka’len, niet met ons’, aldus Creyelman.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar