Nieuws
Stadslogo Mechelen

woensdag 8 augustus 2018 15:59 - Mechelen

TAM-TAM krijgt subsidies van de stad Mechelen

Al meer dan 10 jaar is TAM-TAM actief in Mechelen. TAM-TAM staat voor Taal Activiteiten Mechelen en vormt een organisatie van vrijwilligers die anderstalige vrouwen helpt bij het verwerven of verbeteren van het Nederlands.

Elke week (buiten de schoolvakanties) verzorgt TAM-TAM in de lokalen van ROJM aan de Battelsesteenweg twee activiteiten: ‘Taalwerk’ op woensdagvoormiddag en ‘Taalbad’ op donderdagvoormiddag.

“Taalwerk is een activiteit in niveaugroepjes, bedoeld om het Nederlands te leren of te oefenen, zowel lezen, schrijven, spreken als luisteren. Taalbad is bedoeld om het praten te oefenen en de spreekangst te overwinnen. Er wordt gepraat in groepjes over onderwerpen zoals gezondheid, winkelen, voeding, eenvoudige actualiteit, … of de deelneemsters gaan op verkenning in Mechelen. Zodoende verhogen deze anderstalige vrouwen hun kennis van de Nederlandse taal, wat onontbeerlijk is voor hun integratie in onze Mechelse samenleving”, verduidelijkt schepen van Diversiteit en Integratie Marc Hendrickx (N-VA).

Ten behoeve van de TAM-TAM-werking voorziet de stad Mechelen voor de periode van 1 september tot en met 31 december 2018 een krediet van € 400 voor de aankoop van didactisch materiaal, vormingen voor de vrijwilligers en activiteiten met de doelgroep.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar