Nieuws
Parkpop1

woensdag 1 augustus 2018 23:54 - Mechelen

Parkpop beter toegankelijk voor personen met een beperking

Na suggesties van bezoekers vorige week werd het terrein van Parkpop aangepast in functie van mensen met een beperking. Met enkele kleine ingrepen is het voor hen nu eenvoudiger om te genieten van de wekelijkse parkconcerten. mmMechelen Feest zal dit jaar ook het Maanrock-terrein laten screenen om ook het grote stadsfestival beter toegankelijk te maken.

Uiteraard was er ook al eerder aandacht voor de toegankelijkheid van de Mechelse festivals. Op Ottertrotter en Maanrock is er bijvoorbeeld bij het hoofdpodium telkens een platform voor personen met een beperking. In de Kruidtuin op Parkpop worden de verharde wegen vrijgehouden en is het terrein zelf, zeker met deze weersomstandigheden, toegankelijk.

“Maar voorbije week zijn enkele hindernissen gesignaleerd op de verharde wegen. Die hebben we nu weggewerkt”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest. Aan het podium werd een specifieke rolstoeltoegankelijke kabelbrug geïnstalleerd. Dankzij enkele rijplaten zijn de toiletten en de toog in de zandbak nu ook beter bereikbaar.

In parken of locaties in een historische binnenstad is het niet altijd eenvoudig om de terreinen 100% toegankelijk te maken. “Sommige zaken zijn onmisbaar in een productie. Je kan ook niet overal een platform bouwen omdat dan de doorgang voor publiek en veiligheidsdiensten in gevaar zou komen. Maar er wordt wel steeds gezocht naar kleine en grote verbeterpunten. Ook onze vrijwilligers helpen waar het kan. Bezoekers moeten niet aarzelen hen aan te spreken. Onze M-CREW is altijd erg behulpzaam”, aldus Calvo.

Om de terreinen van Maanrock beter toegankelijk te maken zal, bovenop eerdere initiatieven zoals het platform en de doventolken, dit jaar een screening gebeuren van het festival door Inter, het bekende expertisecentrum in toegankelijkheid. “Met hun aanbevelingen kunnen we dan aan de slag voor de editie van 2019”, aldus Calvo.

“Tevreden dat festivals voor iedereen beter toegankelijk worden”
“De kleine hindernissen op de verharde wegen in de Kruidtuin zijn weggewerkt, zodat personen met een rolstoel of rolwagen vlot de festivalweide kunnen bereiken. Aan het podium zorgen we voor een rolstoeltoegankelijke kabelbrug. Ook de toiletten en de drankentoog in de zandbank worden vanaf deze week voor iedereen beter bereikbaar”, zegt schepen van Integratie en Gelijke kansen Marc Hendrickx.

Eveneens wordt extra nagegaan om het stadsfestival Maanrock het laatste weekend van augustus in de Mechelse binnenstad zo vlot mogelijk voor iedereen toegankelijk te maken.

Bezoekers van festivals met eigen suggesties inzake toegankelijkheid kunnen die altijd overmaken via info@dezomerisvanmechelen.beKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar