Nieuws
hip hop op maanrock

maandag 23 juli 2018 23:56 - Mechelen

Maanrock viert Mechelse hiphop

In 2018 viert Mechelen haar rijke hiphopverleden met allerlei activiteiten en initiatieven onder de noemen ‘Mechelen Hiphopstad’. Op zondag 26 augustus staat daarom een stuk van de Mechelse hiphopscene als eenmalig collectief ‘Zero Quinze’ op het grootste muziekfestival van de stad. Want de Mechelse hiphop mag niet ontbreken op Maanrock, zeker dit jaar niet.

Het muziekfestival Maanrock tracht er ook een écht Mechels verhaal van te maken waarbij jaarlijks met heel wat verschillende Mechelse partners wordt gewerkt. Omdat de stad bruist van ondernemerschap, muzikaal talent, culinaire toppers en nog veel meer moeten we niet verder gaan zoeken. “Er loopt ongelooflijk veel talent rond in onze stad. Dat is zeker ook zo voor hiphop. Eerder organiseerde we al samen twee edities Vis-Hop samen met de Mechelse hiphopscene. Nu staat een eenmalig Mechels collectief op Maanrock, een uniek gegeven. De Mechelse hiphop bestaat om en bij de 30 jaar en dat moet gevierd worden. Voor ons was het dan ook logisch die verjaardag een prominente plek te geven op Maanrock. Het optreden zal zeker het publiek verleiden voor de andere activiteiten in het najaar”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

Tijdens het weekend van 24 t.e.m. 26 augustus kan je ook de pure Mechelse hiphop beleven want op zondag headlined het collectief Zero Quinze op het Apart Podium en sluit tevens de avond af aan het Cultuurplein, iets waar ze naar uitkijken: “Fijn dat we als collectief op Maanrock kunnen staan dit jaar, om ons project en het ruime aanbod aan kwalitatieve, Mechelse acts in de kijker te zetten. Hopelijk krijgen nog meer Mechelse hiphopacts hierdoor de komende jaren hun verdiende plaats in de algemene line-up”, aldus Bas Maes (Baz), 1 van de vele drijvende krachten achter dit project.

In 2018 blikken ze terug op ongeveer drie decennia eigenzinnige Mechelse hiphop, staan ze stil in het nu en kijken vooruit naar wat de toekomst te bieden heeft. Zo staat er een tentoonstelling met feestelijke opening gepland in het Cultuurcentrum Mechelen en worden er verschillende workshops over de hele stad gegeven. Bovendien organiseert Mechelen Hiphopstad ook optredens in de artistieke werkplek voor jongeren H30 en cultuurcafé KUUB. Maanrock is 1 van de eerste activiteiten en is meteen een opportuniteit waarop een reeks van kwalitatieve acts worden gebracht met onder meer dj Tumult, Soul’Art, Kain, Yuboy Jeffrey, Wanna & Shockproof (PT Crew), Cedje en Tonic. Mis dit zeker niet en laat je verbazen door dit jong en groot talent.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar