Nieuws

donderdag 19 juli 2018 22:20 - Mechelen

Open call voor free podium tijdens Maanrock 2018

Voor de tweede keer op rij geeft Maanrock, dat plaatsvindt van 24 t.e.m. 26 augustus, opkomend talent de kans om zich te tonen aan het grote publiek. Op vrijdag 24 augustus wordt daarom opnieuw een free podium ingericht op het Cultuurplein. Een onmisbare kans voor wie zijn of haar muzikale of spoken word talenten wil tentoonspreiden op het grootste, gratis muziekfestival van Vlaanderen.

Maanrock wil een festival zijn voor grote namen én nieuw talent. Dat werd eerder al duidelijk met de Maanrockrally, DJ-rally en de JazzContest. Maar net zoals vorig jaar gaat Maanrock nog een stap verder met een free podium. “Zo heeft echt iedereen de kans om op Maanrock te spelen, ook artiesten zonder podiumervaring. Aanmelden is bewust erg laagdrempelig en experimenteren wordt aangemoedigd. Vorig jaar was er bijzonder veel interesse voor dit initiatief. We hopen dat dat ook dit jaar zal zijn. Het Cultuurplein, de nieuwe locatie van het Apart Podium, is trouwens de perfecte plek”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

Laaghangend Fruit, Café Malvine en Mechelen Talentenfabriek lenen zich alvast als partners in crime voor deze bijzondere avond. Alle drie zetten ze zich in om onontdekt, jong of oud talent groeikansen te bieden. Björn Siffer, schepen van Cultuur, is tevreden over deze vernieuwde samenwerking: “Mechelen kiest ervoor om cultuur te integreren in haar feesten en festivals. Daarom is het belangrijk dat ook Mechelen Talentenfabriek zichtbaar aanwezig is op Maanrock.”

Open call
Sta jij te popelen om je muzikale of expressieve talent te tonen aan het grote publiek? Aarzel dan niet om je aan te melden voor het free podium aan het Apart Podium op vrijdag 24 augustus. Inschrijven kan t.e.m. zondag 5 augustus.

Breng je songs, instrumenten of zelfgeschreven tekst mee. Opgelet: een uitgebreide soundcheck is niet mogelijk, dus maak het jezelf technisch niet te moeilijk. Beschouw je eerste song of tekst als soundcheck! Tom Kestens van Laaghangend Fruit neemt de presentatie van deze bijzondere avond voor zijn rekening. Je mag verder ook rekenen op steun van Ward Bosmas (Café Malvine) en Koen Kwanten (Mechelen Talentenfabriek).

Praktisch
Inschrijven kan via info@dezomerisvanmechelen.be en dit t.e.m. zondag 5 augustus, middernacht.
Free podium: vrijdag 24 augustus 2018 aan het Apart Podium (Cultuurplein) van 18 tot 23 uur.

Foto: De zomer is van MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar