Nieuws
Maanrock 2018 voorstelling

vrijdag 15 juni 2018 16:27 - Mechelen

[AUDIO] Maanrock 2018 op 11(!) locaties

Maanrock wordt groter dan ooit tevoren. Dit jaar breidt het gratis stadsfestival zelfs uit tot elf locaties. “Het is een festival voor en door alle Mechelaars. Er is voor ieder wat wils”, zegt Kristof Calvo van mmMechelen Feest.

Maanrock is traditiegetrouw de afsluiter van de festivalzomer. Ook dit jaar programmeert het gratis festival weer heel wat grote namen zoals Warhaus, Millionaire, Niels Destadsbader en De Kreuners. “De Grote Markt is een evidentie en het Feestpodium op de IJzerenleen is de laatste jaren een absolute sterkhouder geworden”, zegt organisator Kristof Calvo. “Maar ook de verschillende nevenpleinen zijn belangrijk en maken van Maanrock een uniek festival. Daarom breiden we ook verder uit.”

11 locaties in de stad

Het festival zal deze zomer maar liefst elf locaties tellen. Dat zijn er drie meer dan vorig jaar. De eerste nieuwe plek is ‘De Koer’, dat je kan terugvinden op de Botermarkt. Daar slagen de Mechelse organisaties Lunar, Metadrome en Kurabu de handen in mekaar om minder bekende maar daarom niet minder dansbare elektronicamuziek in de kijker te zetten. Drie dagen lang zorgen ze voor de beste techno, acid, exotica, house, disco en electro.

Ook op de Winketkaai kan je een nieuwigheid vinden. Daar brengt Circus Ronaldo de voorstelling SWING. Tot slot is er ook de Stilteplek in de tuin van het aartsbisschoppelijk paleis. Daar kan je tussen het festivalgedruis door even tot rust komen. “Daarmee zijn we pioniers in de festivalwereld”, aldus Calvo. “Op deze Stilteplek zal je onder andere yoga kunnen volgen samen met Eva Daeleman. Zij werd bekend als radio-presentatrice en is nu de drijvende kracht achter Studio Yoga.”

Apart Podium en Dansplein verhuizen

Het Dansplein was vorig jaar een enorm succes en verhuist van het Cultuurplein naar de Vismarkt. Je zal er onder andere initiaties tango en salsa kunnen volgen. Er wordt afgesloten met een groot Latijns-Amerikaans dansfeest.

Ook het Apart Podium krijgt een nieuwe plek, namelijk het Cultuurplein. Op vrijdagavond is er opnieuw een free podium in samenwerking met Laaghangend Fruit, Café Malvine en Mechelen Talentenfabriek. Op zaterdag verzorgt Café Malvine de volledige programmatie met onder meer stand-up comedian Bert Gabriëls. Op zondag geven de finalisten van de Maanrockrally het beste van zichzelf.

Voor ieder wat wils

Het Klassiek Podium in het Hof van Busleyden is intussen een vaste waarde op Maanrock. Dat is deze zomer niet anders. Op vrijdag is er plaats voor jazzmuziek en op zaterdag is er de klassieke muziek van Casco Phil. Naar jaarlijkse traditie is zondag dan weer voorbehouden voor de harmonieën, fanfares en brassbands.

Verder kunnen de jongste Maneblussertjes zich uitleven in Rommy’s Zomertuin (Sinte-Mettetuin), wordt de tuin van het Oh! door MOES omgetoverd tot een kweektuin voor jong talent en spelen Sjarabang en theater De Moedertaal verschillende voorstellingen in de Theatertuin (Moreelshuis).

“Dit alles maakt dat Maanrock meer dan ooit een festival is voor en door Mechelaars”, aldus Calvo. “We hebben alle mogelijke muzieksoorten, maar ook andere uitingsvormen zoals dans en theater. Er is voor ieder wat wils, dus aarzel zeker niet om het weekend van 24 t.e.m. 26 augustus vrij te houden in je agenda.”

Audioreactie Kristof Calvo:

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar