Nieuws
De Partage

maandag 28 mei 2018 21:57 - Mechelen

‘De Partage’: pop-up restaurant wordt vierde invulling voor The Box Mechelen

‘De Partage’ wordt van 8 juni tot 26 augustus de vierde invulling van het pop-up horecaproject ‘The Box’ aan de Korenmarkt 17 in Mechelen-centrum. Met ‘De Partage’ test Wouter Joossens, geboren en getogen Mechelaar, er deze zomer een eigenzinnige, originele restaurantformule uit.

“The Box Mechelen mist duidelijk zijn doel niet”, stelt schepen van Economie Katleen Den Roover. “Opnieuw krijgt een ondernemer de kans om te kijken of zijn concept aanslaat binnen de stad Mechelen, zonder dat daar zware financiële inspanningen of risico’s tegenover staan. Als stadsbestuur zijn we dan ook tevreden dat er nu reeds een vierde uitbater zijn tijdelijk stekje gevonden heeft binnen het concept van The Box”.

Culinair en sociaal delen
Het concept van ‘De Partage’ is gebaseerd op delen van eten en verhalen aan tafel. “Klassieke gerechten met een frisse touch en bereid met verse ingrediënten veelal afkomstig van lokale producenten worden geserveerd op grote schotels. Opscheppen doe je zelf. De bedoeling is dat er dan aangename gespreken rond de tafel ontstaan. Ook sociaal engagement maakt deel uit van ons concept. Mensen die zwakker in de maatschappij staan, krijgen via dit pop-up restaurant de kans om werkervaring op te doen. Zo onder meer komt een Syriër, die zelf graag met een restaurant zou willen beginnen, helpen in de keuken. Ook kameraden met verschillende achtergronden komen in een flexi-job een handje toesteken”, licht Wouter Joossens (41) het concept van ‘De Partage’ toe.

The Box
De ‘Partage’ volgt ijssalon nICE, pannenkoekenhuisje ’t Creperietje en wijnbar ‘Wine Not’ op. Het project ‘The Box Mechelen’ geeft ondernemers de kans om hun ondernemingsplan eerst af te toetsen met de markt en het ondernemingsplan na deze ervaring indien nodig aan te passen. Het pand aan de Korenmarkt wordt beheerd door de vzw Mest, die reeds ervaring heeft met het aanbieden van proeftuinen voor startende retailers. De Stad Mechelen ondersteunt vzw Mest financieel met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Hermesfonds, via het project Hoogstraat Natuurlijk. Het project ‘The Box Mechelen’ kadert daarnaast ook in het project ‘The Box Vlaanderen’. Er zijn ook Boxen in andere steden in Vlaanderen, maar uniek is het feit dat er in Mechelen uitsluitend wordt gefocust op horeca. ‘The Box Mechelen’ is een samenwerking tussen Stad Mechelen, Stebo vzw en Mest vzw.

Het project loopt nog tot 31 mei 2019. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich melden via economie@mechelen.be of mest@mest.be.

‘De Partage’ zal vanaf 8 juni tot 26 augustus geopend zijn van woensdag tot en met zaterdag telkens van 18 tot 21.30 uur, op vrijdag- en zondagnamiddagen ook tussen 12-14 uur.

Voor alle info: departage.comKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar