Nieuws

donderdag 24 mei 2018 17:23 - Mechelen

Leerlingen PTS Campus Mechelen scheren mee hagen in kasteeldomein d’Ursel

Vandaag hielpen elf leerlingen uit de studierichting tuinbouw van PTS Campus Mechelen met het scheren van de hagen in kasteeldomein d’Ursel.

‘Tijdens deze dag konden onze leerlingen hun theoretische kennis omzetten in praktijkervaring. Het is voor hen een grote meerwaarde om het klaslokaal in te ruilen voor een echte werkomgeving’, zegt praktijkleraar tuinaanleg Sanne Jacobs.

‘Voor ons is het natuurlijk ook een grote hulp’, vult parkbeheerder Tom D’ hont aan. ‘Op korte termijn kan er een berg werk verzet worden. Alle betrokkenen varen er dus wel bij. Het is tevens een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen een provinciaal domein en een provinciale school. In het verleden werkten we al eerder samen met PTS Campus Mechelen. We kregen ook al hulp van PITO Stabroek voor het vellen van bomen en het hakselen van hout.’

Foto:: Provincie AntwerpenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar