Nieuws
dzivm 2018

vrijdag 18 mei 2018 14:44 - Mechelen

De Zomer is van Mechelen stelt gevarieerd programma voor

“Nooit zullen er mee festivaluren en -dagen geweest zijn in Mechelen dan komende zomer”, dat zei Kristof Calvo van mmMechelen Feest op de voorstelling van De Zomer is van Mechelen 2018.

Maanrock blijft traditiegetrouw het grote uithangbord van De Zomer is van Mechelen maar ook in de weken ervoor valt er heel wat te beleven in de Dijlestad. “Twee maanden lang zal iedereen kunnen genieten van een straf en gevarieerd zomerprogramma op de mooiste plekken in onze stad”, zegt Kristof Calvo. “Jong of oud, groot of klein, er is voor ieder wat wils. Want we zetten niet alleen in op muziek, maar ook op sport, cultuur en zelfs circus.”

Ottertrotter en Dijlefeesten breiden uit, Belpop op 21 juli

Ottertrotter in het Tivolipark en de Dijlefeesten op het Cultuurplein zullen dit jaar langer duren dan voorheen. “Van Ottertrotter maken we een volwaardig tweedaags festival waar alle leeftijdsgroepen, kleuren en mensen met een hart voor goede muziek welkom zijn”, aldus Calvo. “En de Dijlefeesten zullen dit jaar voor het eerst drie dagen duren. Het is het oudste Mechelse festival maar er zit nog lang geen sleet op. Dat bewijst hun programmatie met onder andere winnaars van De Nieuwe Lichting en Humo’s Rock Rally.”

Ook op de Vlaamse en Nationale feestdag wordt er niet stilgezeten in Mechelen. Op 11 juli is er naar jaarlijkse traditie Vlaanderen Zingt en op 21 juli pakt DZIVM uit met een Belpop Bonanza Sessie. Jan Delvaux en dj Bobby Ewing brengen een onuitgegeven nationaal defilé en krijgen daarbij de steun van onder andere André Brasseur en Jesse & James.

Parkpop: Van voetbal tot Jo Vally

Iedere donderdag van de zomer is er zoals gewoonlijk ook weer Parkpop. De aftrap op 28 juni staat echter niet in het teken van muziek, maar wel van voetbal. De wedstrijd België – Engeland zal namelijk uitgezonden worden op groot scherm. Na de match zorgt Radio Botanique voor een stevig overwinningsfeestje. Verder zullen onder andere Isolde XL, Buurman en Cookies And Cream op het podium staan. Charmezanger Jo Vally sluit op 16 augustus de rij.

Circus Ronaldo terug naar de roots

Er is dit jaar ook meer aandacht voor de Mechelse wijken en dorpen. “Daarom gaan we met Circus Ronaldo op bezoek in Leest en Battel en geven we natuurlijk ook een voorstelling daar waar het allemaal begon: in Muizen”, zegt Danny Ronaldo, die zelf niet in de piste te bewonderen zal zijn. “De voorstelling werd gecreëerd door mijn zoon Nanosh. Hij wordt bijgestaan door een bond allegaartje aan artiesten die zorgen voor een unieke mix. ‘Swing’, zoals de voorstelling zal heten, wordt een leuke en luchtige voorstelling die je kennis laat maken met de jonge garde van Circus Ronaldo.” Eind augustus zetten de Ronaldo’s hun tenten ook op op Maanrock.

Opnieuw feesten voor het goede doel

Per consumptie op de evenementen van De Zomer is van Mechelen gaat een deel opnieuw naar het goede doel. Ruim 4.000 Mechelaars brachten hun stem uit. Zij kozen ervoor de opbrengst dit jaar te verdelen onder Willekom Mechelen, scoutsgroep P.G. Frassati, de Sint-Vincentiusvereniging, SISP en Klimaan. Vorig jaar werd zo’n 25.000 euro ingezameld.

Audioreactie Kristof Calvo:

Programma:

Ottertrotter – 23 & 24 juni 2018

– Zaterdag: 16 tot 2 uur
– Zondag: 10 tot 22 uur
– Locatie: Domein Tivoli

Parkpop – elke donderdag 28 juni t.e.m. 16 augustus

– 28.06 : WK Engeland – België
– 05.07 : Buurman
– 12.07 : Cookies and Cream
– 19.07 : Isolde XL
– 26.07 : Minneapolis – Prince Tribute
– 02.08 : Michael Schack
– 09.08 : Pardon Service
– 16.08 : Jo Vally

Circus Ronaldo – SWING

– 5 t.e.m. 8 juli: Leest
– 12 t.e.m. 15 juli: Battel
– 19 t.e.m. 22 juli: Muizen
– 23 t.e.m. 26 aug: Mechelen
– Tickets reeds beschikbaar voor Leest, Battel en Muizen (klik hier)

Mechelen Zingt presenteert Vlaanderen Feest

– Datum: woensdag 11 juli
– Uren: 19.30 tot 23.30 uur
– Locatie: Grote Markt

Belpop Bonanza Sessie & Belgunique Makers Markt

– Belgunique Makers Markt: 21 juli, 10 tot 19 uur, Cultuurplein
– Belpop Bonanza Sessie: 21 juli, 20 tot 23 uur, Grote Markt

Dijlefeesten

– Datum: 27 t.e.m. 29 juni
– Locatie: Cultuurplein & Cultuurcentrum Mechelen

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar