Nieuws
wildernis vrijbroekpark

donderdag 12 april 2018 22:21 - Mechelen

50 pioniers trotseren de Nieuwe Wildernis in het Vrijbroekpark

Woensdagnamiddag kwamen een 50 tal wandelaars genieten van een nog onbekend stukje Vrijbroekpark. Gewapend met een plan volgden ze het spoor van de houtsnip. Via een 10-tal avontuurlijke bruggen baanden ze zich een weg door de wildernis. Ze haalden allen het eindpunt en deden zich daar tegoed aan een kom seizoenssoep. Nu zaterdag 14 april vindt deze activiteit opnieuw plaats, er zijn nog 20 plaatsen vrij.

An Vanopstal uit Geel was ook van de partij met haar gezin. Het was de eerste keer dat ze naar het Vrijbroekpark kwamen en ze genoten erg van deze activiteit. Je kunt hen gerust fans van de Week van de Provinciedomeinen noemen, want eerder deze week namen ze ook deel aan de activiteiten in het Zilvermeer in Mol, het Prinsenpark in Retie, de Averegten in Heist-Op-Den-Berg en het Arboretum in Kalmthout.

In het Vrijbroekpark kun je zaterdag nog je kans wagen als pionier. Vooraf inschrijven is wel de boodschap via weekvandeprovinciedomeinen.be. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen, onder begeleiding van ouders of grootouders, deelnemen. Laarzen of degelijke stapschoenen en een lange broek zijn een must. Starten kan tussen 14 en 16 uur aan de Barak van Bartel. De activiteit is gratis.

“Voor de tweede keer slaan de vijf Vlaamse provincies de handen in elkaar om een mooi aanbod aan activiteiten voor jong en oud te bundelen. Daarvoor kan je terecht in één van de 53 provinciale recreatie- of groendomeinen in Vlaanderen. Kom tijdens de tweede week van de paasvakantie Natuurlijk genieten in de Antwerpse provinciedomeinen. Paasspeurtochten, yoga, op zoek naar bijen, met de blote voeten op pad, ravotten in de vele speeltuinen, wandelen, … De provinciale domeinen De Schorre, Rivierenhof, Hof van Leysen, Vrieselhof, Kesselse Heide, Arboretum Kalmthout, De Nekker, Vrijbroekpark, Hertberg, Averegten, Prinsenpark, Kasteel d’Ursel en Zilvermeer zetten de deuren voor je open!”, aldus gedeputeerde Jan De Haes, bevoegd voor Groen- en Recreatiedomeinen.

De 16 extra hectaren bos en moeras rondom de hotelruïne zijn voorlopig nog niet toegankelijk voor het publiek maar lenen zich perfect tot een avontuurlijke wandeling. Omdat het terrein heel drassig kan zijn, bouwden de medewerkers van het Vrijbroekpark een aantal primitieve bruggen. Nog in de loop van dit jaar zal de provincie er een wandelpad aanleggen.

Steltenbrug over het water – Copyright: gezin Vanopstal – via Provincie AntwerpenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar