Nieuws
Logo gemeente Duffel

woensdag 11 april 2018 14:42 - Duffel

Duffelse wijken spelen buiten

Op woensdagnamiddag 18 april kunnen kinderen zich tijdens de 11de editie van Buitenspeeldag volop uitleven op 7 verschillende locaties in Duffel.

“Het opzet van de Buitenspeeldag is simpel”, vertelt An Verlinden, schepen van jeugd. “Wanneer kinderen buitenspelen, doen ze dit meestal dicht bij huis. Spelenderwijs en spontaan leren kinderen uit dezelfde buurt mekaar kennen terwijl hun ouders steeds vlakbij zijn. Omdat er bijna in elke wijk een speelpleintje of wat speelgroen aanwezig is, worden ontmoetingskansen hierdoor enorm gestimuleerd. Dankzij het ruime aanbod in onze gemeente, groeien mensen uit dezelfde wijk naar elkaar toe en versterkt het de sociale cohesie”.

Om zoveel mogelijk Duffelse kinderen te laten buitenspelen, werd een oproep gedaan naar wijkverenigingen, sport- en jeugdverenigingen, … om het concept mee te omarmen. Net zoals vorig jaar zal de buitenspeeldag plaatsvinden in de Acacialei, Uitbreidingsstraat, Bunderken, Naalstraat en de Mijlstraat. Het Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO Duffel) verplaatst zijn aanbod naar de Dr. Jacobsstraat en de speelplaats van het GTI in de Rooienberg.

Bovendien is de Buitenspeeldag de perfecte manier om kinderen te prikkelen. Buiten spelen is niet alleen leuk, maar ook gezond en daarom dus enorm belangrijk voor opgroeiende kinderen. De gemeente ondersteunt alle deelnemende wijken met een springkasteel, grote spelen, drankjes en hapjes en nog veel meer.

De Duffelse Buitenspeeldag vindt plaats op woensdag 18 april van 14.00 tot 16.30 uur. Inwoners van de deelnemende wijken krijgen een uitnodiging in de brievenbus met de contactgegevens van de organisatoren.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Duffel

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar