Nieuws
de zomer is van mechelen 2018

vrijdag 9 maart 2018 14:55 - Mechelen

DZIVM-ambassadeurs Dina Tersago en Bert Gabriëls maken nieuwe namen Maanrock bekend

Dina Tersago en Bert Gabriëls zijn de nieuwe ambassadeurs van De Zomer is van Mechelen. Zij mochten meteen enkele nieuwe namen voor Maanrock bekendmaken.

Vorig jaar werd er tijdens de evenementen van De Zomer is van Mechelen voor het eerst geld ingezameld voor verschillende Mechelse goede doelen. Piet den Boer en Ilse Liebens waren toen de ambassadeurs. Zij geven dit jaar de fakkel door aan komiek Bert Gabriëls, die in Heffen woont, en tv-figuur Dina Tersago. “Het zijn twee lieve mensen die staan voor de warmte die we willen uitdragen”, zegt Kristof Calvo van mmMechelen Feest. “Het zijn ook vertrouwde gezichten op onze Mechelse festivals.”

“Niet getwijfeld aan ambassadeurschap”

“Ik woon nu een drietal jaar in het Mechelse en De Zomer is van Mechelen is een prachtig project”, zegt Tersago. “Het is niet alleen de langste gratis festivalzomer van Vlaanderen, maar ook de warmste. Het is iets waar Mechelen echt wel fier op mag zijn. Ik heb dan ook niet lang moeten nadenken toen ze me vroegen om ambassadeur te zijn. Vorig jaar werd er 25.000 euro ingezameld, hopelijk kunnen we dit jaar minstens even goed doen.”

“Door mijn drukke agenda kom ik eigenlijk te weinig in het stadscentrum”, geeft Bert Gabriëls. “Maar daar wil ik verandering in brengen. Ik wil me graag inzetten voor de stad en heb één grote handicap: ik kan geen ‘neen’ zeggen op alles wat met goede doelen te maken. Ik kijk er dan ook naar uit om ambassadeur te mogen zijn van De Zomer is van Mechelen.”

Net als vorig jaar zal iedere Mechelaar opnieuw een aantal goede doelen kunnen suggereren. “Via de website https://www.dezomerisvanmechelen.be/ kan je je persoonlijke top-3 geven”, aldus Calvo. “In een tweede fase zullen wij uit die lange lijst aan goede doelen een selectie maken. De Mechelaar zal dan zijn definitieve keuze kunnen maken.”

Rob De Nijs en Laura Tesoro op Grote Markt

Samen met de ambassadeurs werd ook een lading nieuwe namen voor Maanrock bekend gemaakt. Op zondag zal Kaatje, bekend van Ketnet, het Groot Podium openen. Later zullen ook Laura Tesoro, in 2016 nog de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival, en tributeband ABBA Gold het beste van zichzelf geven. Verder werden ook Rob De Nijs en Discobaar A Moeder aangekondigd. Eerder raakte al bekend dat De Kreuners opnieuw op Maanrock zullen staan.

“En daar komt op zondag nog één grote naam bij op het Groot Podium”, zegt Kristof Calvo. “Maar die artiest zal eerst bekendmaken op welke betalende festivals hij zal optreden, alvorens we hem kunnen voorstellen. In ieder geval belooft het weer een topeditie te worden van Maanrock en bij uitbreiding De Zomer is van Mechelen.

Audioreactie Kristof Calvo, mmMechelen Feest

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar