Nieuws
20180221

woensdag 21 februari 2018 21:24 - Willebroek

Vrachtwagenbestuurder krijgt meer dan € 2600 boete voor verschillende overtredingen

Dinsdagmiddag 20 februari voerde lokale politie Mechelen-Willebroek een controleactie uit op zwaar vervoer In Willebroek. In totaal werden zeven vrachtwagens aan een grondige controle onderworpen.

Bij drie vrachtwagens werden inbreuken op de rij- en rusttijden vastgesteld. De chauffeurs ontvangen hiervoor een proces-verbaal. Een vrachtwagen was bijna één meter langer dan wettelijk voorzien en ontvangt hiervoor een boete van € 800.

Een vrachtwagen ‘uitzonderlijk vervoer’ bestaande uit een dieplader met graafmachine die de opgelegde reisweg niet volgde werd aan de kant gezet. Tevens was er geen verplicht begeleidend voertuig aanwezig. Verder was het transport niet voorzien van signalisatie aan de uitsteek van de graafmachine, noch een oranje lamp en waren de breedteschilden niet uitgeschoven. De chauffeur zelf had de vergunning voor het ‘uitzonderlijk transport’ niet bij. In totaal goed voor een boete van € 2665. Het transport mocht zijn weg pas verder zetten nadat het in regel werd gesteld en een begeleidingsvoertuig aanwezig was.

foto: lokale politie Mechelen-WillebroekKlik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar