Nieuws

donderdag 8 februari 2018 13:39 - Mechelen

De Kreuners komen naar Maanrock

De eerste naam voor Maanrock is meteen een klepper. De Kreuners komen op zondag 26 augustus naar de Mechelse binnenstad. Het grootste gratis stadsfestival sluit naar jaarlijkse gewoonte de festivalzomer af tijdens het laatste weekend van augustus, 24 t.e.m. 26 augustus. En de Maanrock-organisatie is ambitieus. Het festival wordt dit jaar nog meer divers met nog meer verrassingen.

Met de winterse temperaturen die nu in het land zijn, is het aftellen naar een zwoele zomer. De felbegeerde Belgische band De Kreuners prijkt als eerste headliner op de affiche van Maanrock. Op zondag 26 augustus treden ze aan op het hoofdpodium. “Toen we hoorden van de comeback van De Kreuners zijn we meteen in actie geschoten. We zijn trots dat Maanrock één van de eerste zomerfestivals is waar ze op toezeggen na hun comeback. Maanrock en De Kreuners, dat werkt. Dat hebben we mogen merken bij hun eerdere passages”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

Kreuners kijken er naar uit
Eerder in 2017 maakte de band hun comeback bekend. Na enkele snel uitverkochte zaalshows in juni 2018 zoals de AB in Brussel en De Casino in Sint-Niklaas bereiden de mannen zich volop voor de zomertour. Frontman Walter Grootaers telt met veel enthousiasme af naar een festivalzomer met Maanrock: “We merkten stilaan dat de grote goesting er weer was, en dat bleek ook toen we een paar maanden geleden een paar keer in een repetitiekot afspraken. Dat was er muzikaal meteen boenk op, en vooral: het was weer heel plezant. Alle agenda’s vielen goed voor volgende zomer, en de organisatoren zijn ook blij dat we weer opduiken. We kijken er echt naar uit.”

De Kreuners kennen de Mechelse Grote Markt en het Maanock-publiek. Het wordt na 2008 en 2010 de derde passage voor de Vlaamse rockband op het Mechelse muziekfestival. In 2012 ontvingen De Kreuners de Life Achievement Award tijdens de MIA’s voor hun verdienste voor de Vlaamse populaire muziek en nu in 2018 maken ze op slechts enkele festivals, waaronder Maanrock, hun comeback. Dus verwacht je aan grote hits als ‘Ik Wil Je’, ‘Zo Jong’ en ‘Zij Heeft Stijl’. Dat het op zondag 26 augustus in Mechelen één groot feest zal zijn, weten we nu al.

Maanrock nog meer divers
Mechelen Houdt Je Warm, het winterprogramma, is nog maar net achter de rug, maar mmMechelen Feest, de organisatie van Maanrock, is ondertussen al volop aan de zomer aan het werken. Voor de programmatie is De Kreuners als eerste naam. Maar daarbovenop verklapt de organisatie ook al in welke richting Maanrock verder zal evolueren. Maanrock zal dit jaar nog meer divers worden met nog meer verrassingen.

“Nog meer van Maanrock een totaalbelevenis maken van en voor Mechelen, dat is de ambitie. De verbreding de voorbije jaren met ook klassieke muziek, theater en dans is een succes. Die lijn willen we dit jaar absoluut doortrekken. Er komen dus nog nieuwe plekken en pleinen bij. Voor bezoekers is dat ook een kans om nieuwe Mechelse plekjes te ontdekken. Onze ambitie dit jaar is om nieuwe uitingsvormen zoals comedy en film aan het programma toe te voegen. Dat Maanrock ondertussen zoveel meer is dan een muziekfestival, daar willen we blijven op inzetten”, vertelt Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

Wat ook al vaststaat is dat Maanrock en De Zomer is van Mechelen opnieuw rond enkele goede doelen zullen draaien. Net als vorig jaar zullen de Mechelaars die goede doelen zelf kunnen kiezen. Het traject daarvoor start in het voorjaar.

Foto: De zomer is van MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar