Nieuws
Stadslogo Mechelen

woensdag 27 december 2017 16:53 - Mechelen

Duivenpinnen moeten onhygiënische overlast tegengaan

De stad Mechelen laat daadwerkelijk de duivenoverlast onder de spoorwegbruggen in de Nekkerspoelstraat en op de N15 aanpakken. Het aanbrengen van duivenpinnen is zopas gegund aan de firma Antwerpse Dakwerken uit Wilrijk.

Mechelen is al jaren vragende partij bij spoorwegnetbeheerder Infrabel om overlast van duivenuitwerpselen onder de bruggen in de Nekkerspoelstraat en op de N15 aan te pakken.

Het plaatsen van duivennetten bleek omwille van veiligheidsredenen niet mogelijk alsook omdat er in de bruggen niet mag worden geboord. Daarom werd overeengekomen om onder beide bruggen langs beide kanten duivenpinnen aan te brengen bij middel van weersbestendige siliconen. De firma Antwerpse Dakwerken uit Wilrijk zal deze werken begin 2018 uitvoeren ten bedrage van € 29 209.

“De duivenpinnen zullen hopelijk tegemoet komen aan de onhygiënische toestand van vandaag. Niet alleen wordt de doorgang voor fietsers en voetgangers veel aangenamer. Ook besparen we op onderhoudskosten, omdat het fiets- en voetpad niet meer dagelijks zal moeten gereinigd worden”, zegt schepen van Openbare Werken Chris Backx (N-VA).Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar