Nieuws
logo VOKA algemeen

woensdag 6 december 2017 23:12 - Mechelen

Talentenmarkt linkt talent op arbeidsmarkt aan bedrijven

Met de economische heropleving zijn bedrijven de jongste tijd weer volop op zoek naar bijkomend personeel, zo blijkt ook uit de vacaturecijfers. In de Mechelse regio had de VDAB eind november weet van 2653 rechtstreeks gemelde openstaande vacatures, wat 19 procent hoger ligt dan het jaar voordien.

Om het beschikbare talent zo goed mogelijk te kunnen matchen met de huidige vraag op de arbeidsmarkt, neemt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen in dit verhaal mee een regisseursrol op. Eén van de resultaten hiervan is de Talentenmarkt, die morgen donderdag 7 december plaatsvindt bij Thomas More in Mechelen.

Uit de VDAB-statistieken blijkt duidelijk dat ondernemingen in de Mechelse regio vooral uitkijken naar bouwvakkers- en technici, schoonmaak- en onderhoudspersoneel en verkopers. Omdat de vraag van het bedrijfsleven niet altijd even goed afgestemd is op het actuele aanbod op de arbeidsmarkt, is het vinden van werkkrachten met de juiste opleiding voor bedrijven niet altijd een even eenvoudige opdracht. In de zoektocht naar oplossingen voor die uitdaging, neemt werkgeversorganisatie Voka een regisseursrol op. Zo heeft het in samenwerking met de arbeidsbemiddelaars het Welt-traject gestart, dat gemotiveerde werkzoekenden en werkgevers door middel van werkplekleren en doorgedreven begeleiding dichter bij elkaar brengt.

In lijn van dit Welt-traject organiseert Voka – Kamer van Koophandel Mechelen morgen donderdag 7 december een Talentenmarkt, waar werkzoekenden, arbeidsbemiddelaars en bedrijven elkaar kunnen ontmoeten en ontdekken welke talenten bij welk bedrijf passen. Liefst meer dan honderd deelnemers, waarvan minstens een dertigtal bedrijven, zijn op de afspraak voor deze Talentenmarkt, die in de namiddag plaatsvindt in campus Kruidtuin van Thomas More Mechelen.

“Anders dan de klassieke jobbeurs, is het concept van de Mechelse Talentenmarkt vooral gebaseerd op het anders kijken naar talent en dus voornamelijk gefocust op de motivatie en andere belangrijke soft skills van bestaande en nieuwe medewerkers”, geeft algemeen directeur Roel Dockx van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen aan. “De aanwezige bedrijven krijgen de kans om kennis te maken met werkzoekenden, die vooraf gescreend zijn op goesting om bij te leren en durf om zich via workshops kenbaar te maken aan de aanwezige werkgevers. Hopelijk krijgen de werkgevers ook nieuwe inzichten rond het anders kijken naar talent, want zij moeten leren out-of-the-box te denken en handelen om werknemers te vinden en te behouden”, vult de Mechelse Welt-coördinator Vicky Van Wesemael aan. “Met deze vernieuwende kijk willen we aantonen dat er alternatieven zijn om tot een eventuele match te kunnen komen. Tegelijk kunnen ze kennismaken met lokale arbeidsbemiddelingspartners, die werkzoekenden met zeer uiteenlopende profielen begeleiden en eveneens bedrijven individueel kunnen ondersteunen bij het uitproberen van de verschillende formules voor werkplekleren.

Na de ontvangst en verwelkoming hebben de aanwezigen tussen 14.30u. en 16.30u. de kans om acht uiteenlopende workshops in het teken van het ontdekken, ontwikkelen en aanwerven van talent te volgen. Vervolgens is het omstreeks 17.30u. de beurt aan Lucien De Boeck van KBC Group. In een interessante keynote speech deelt die zijn ervaringen in het begeleiden van medewerkers in de snel evoluerende digitale wereld, voornamelijk dan vanuit de HR-dienstverlening.

Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 13.30u bij Thomas More Mechelen – Campus Kruidtuin

foto: algemeen logo VOKAKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar