Nieuws
inhuldiging Nekkerspoelbos (1)

zondag 12 november 2017 19:32 - Mechelen

Muurschildering ‘Nekkerspoelbos’ officieel ingehuldigd

Onder de noemer ‘Kleur Nekkerspoel’ werkte gewezen Mechelse Stadsartiest Gijs Vanhee de voorbije vijf maanden samen met buurtbewoners en leerlingen uit de naburige Sint-Pietersschool een grote muurschildering van liefst 7 meter hoog en 160 meter breed uit. In het Speelgoedstraatje, tussen Nekkerspoel-station en het Speelgoedmuseum, werd een kleurrijk ‘Nekkerspoelbos’ gecreëerd.

Alles startte met een idee dat in de wijkraad Nekkerspoel groeide: inwoners laten samenwerken rond een cultureel project en tegelijkertijd de spoorwegbruggen aangenamer maken. Straatartiest Gijs Vanhee tekende eerst de contouren van bomen op de muur, waarna buurtbewoners en leerlingen van de Sint-Pietersschool mee kwamen helpen om het bos in te kleuren in acht kleuren die symbool staan voor de diversiteit in de wijk.

“Het resultaat is ronduit prachtig. Door de mensen nauw bij dit kunstproject te betrekken, benadrukken we extra om hen te sensibiliseren aandacht te hebben voor de netheid en een aangename leefomgeving in de buurt waar ze wonen of geregeld passeren. Ook bevordert deze samenwerking de sociale cohesie in de wijk. Dit project dient bewoners te stimuleren om nog meer initiatieven te nemen”, stelt schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover (N-VA). De realisatie van dit imposant kunstwerk werd zondagnamiddag samen met de omwonenden feestelijk ingehuldigd en vormt meteen een aanzet voor nieuwe positieve activiteiten in de wijk Nekkerspoel en voor de buurt. Dit buurtfeest kwam tot stand met de medewerking van de wijkraad Nekkerspoel.

Tijdens de inhuldiging van het ‘Nekkerspoelbos’ konden de aanwezigen suggesties voor nieuwe positieve activiteiten formuleren en op een ‘wensmuur’ hangen. Een eerstvolgend project de komende maanden wordt alvast ‘CoderDojo’ om 7-16jarigen te leren programmeren op computer. Deze workshops, gegeven door vrijwilligers, zullen telkens op zaterdagvoormiddag plaatsvinden in het Speelgoedmuseum. Meer info bij buurtopbouwwerkster Belinda Brams: belinda.brams@mechelen.be.

foto: stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar