Nieuws
rommy Yannis

woensdag 4 oktober 2017 12:19 - Mechelen

Wie wordt kleine stadsartiest?

Op zondag 15 oktober weten we wie de volgende twee jaren de stad mag vertegenwoordigen als Kleine Stadsartiest. Dan zullen de jonge kandidaten onder het oog van de jury uitmaken, wie er de opvolger wordt van de kleine Mechelse rapper, Yannis Aghassaiy. De winnaar mag twee jaar lang projecten uitwerken, waarbij zijn of haar talent getoond wordt aan de Mechelaars.

Kan jij dansen als de meiden van K3? Of zingen als de jongens van Bandits? Schuilt er in jou een echte dichter, acrobaat, tekenaar of acteur? Schrijf je dan als de bliksem in voor de Grote Talentenshow op zondag 15 oktober in zaal Moonbeat. Onze huidige Kleine Stadsartiest Yannis zal dan de fakkel doorgeven aan de winnaar van de talentenshow.

De Kleine Stadsartiest wordt verkozen voor een periode van twee jaar. “Tijdens deze periode zal de Kleine Stadsartiest, onder begeleiding van Mechelen Kinderstad en in samenwerking met de Kinderraad, de kans krijgen zijn of haar talent verder te ontplooien”, aldus schepen van Jeugd Greet Geypen.

Twee maal hoofdpodium Maanrock
Tijdens de Grote Talentenshow in 2015 veroverde Yannis Aghassaiy de harten van het publiek en de jury met het nummer ‘Als ik droom’ en werd zo uitgeroepen tot de eerste Kleine Stadsartiest van Mechelen. Hij heeft intussen tweemaal op het hoofdpodium van Maanrock opgetreden, er werd een videoclip opgenomen, hij heeft een single uitgebracht en er is een full cd in de maak.

Daarnaast heeft de jonge rapper enkele malen mee gezeteld in de jury tijdens het Sinte-Mette feest en tal van optredens in Mechelen gebracht. Ook heeft hij een samenwerking met de reguliere Stadsartiest, toen Circus Ronaldo, op poten gezet tijdens hun grootse slotshow.

Inschrijven kan tot en met 6 oktober
Op zondag 15 oktober waagt een nieuwe lichting op het podium van zaal Moonbeat hun kans om de fakkel voor twee jaar over te nemen. Aan de talentenjacht kan zowel solo als in groep deelgenomen worden. Bij solo-deelname dient de deelnemer woonachtig te zijn in Mechelen en jonger te zijn dan 12 jaar. Bij groeps-acts moet ¾ van de groep woonachtig zijn in Mechelen en moeten alle deelnemers jonger zijn dan 12 jaar.

De talentenjacht gaat door op 15 oktober in Moonbeat van 10 tot 16u. Inschrijven kan tot en met 6 oktober 2017. Surf snel naar mechelenkinderstad.be voor de spelregels en het inschrijvingsformulier. Voor meer vragen kan je terecht op kinderstad@mechelen.be. Iedereen is bovendien welkom om de Grote Talentenshow bij te wonen! We kennen de nieuwe kleine stadsartiest rond 16.30 u, na de slotceremonie.

foto: YouTubeKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar