Nieuws
school in zicht

zaterdag 26 augustus 2017 00:22 - Mechelen

Project ‘School in zicht’ blijft streven naar sociale en etnische mix in Mechelse basisscholen

Met een jaarlijkse subsidie van € 20 000 ondersteunt de stad Mechelen nu al drie schooljaren het project ‘School in zicht’ dat beoogt om van Mechelse zogeheten concentratiescholen opnieuw diverse buurtscholen te maken die qua leerlingenpopulatie hun wijk weerspiegelen.

Ook komend schooljaar 2017-2018 krijgt dit project de nodige ondersteuning van de stad.

“Het project is drempelverlagend opgebouwd rond drie pijlers : (kansrijke) ouders informeren en samenbrengen, basisscholen bewust maken van de meerwaarde van een sociale en etnische mix voor hun leerlingen en concentratiescholen evenals ouders begeleiden na instroom van kansrijke ouders in de school. ‘School in zicht’ draagt zeker bij tot een harmonieuze samenleving van jongs af”, verduidelijkt schepen van Onderwijs, Diversiteit en Integratie Marc Hendrickx (N-VA).

De voorbije drie schooljaren namen 328 Mechelse gezinnen deel aan het project met tot gevolg een verhoogde instroom van kansrijkere ouders in de basisscholen Lyceum, Onze-Lieve-Vrouw van De Ham, Scheppers, Sint-Pieter en Victor Van de Walle. In het schooljaar 2017-2018 gaat de vzw School in zicht zich opnieuw concentreren op een eerder beperkte groep van Mechelse basisscholen, waar het percentage van indicatorleerlingen hoger ligt dan het gemiddelde (54 %).De basisscholen De Abeel, De Baan & De Holm, De Puzzel, Don Bosco, Hof van Nassau, Lyceum, Onze-Lieve-Vrouw van De Ham, Scheppers, Sint-Pieter en Victor van de Walle hebben toegezegd zich mee achter dit project te scharen. Er zullen extra inspanningen worden gedaan om meer ouders rechtstreeks te bereiken.

meer info: schoolinzicht.be/mechelen

foto: print screen schoolinzicht.be/mechelen/Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar