“De Vleeshalle wordt een hippe markthal die zal draaien rond kwalitatieve, duurzame en liefst lokale producten. Je zal hier niet enkel kunnen winkelen, maar ook eten en drinken bij zo’n 19-tal standhouders. We zoeken echte ambachtsmensen die hier hun zaak willen huisvesten. Het is niet de bedoeling om enkel standplaatsen te verhuren, maar een totaalpakket aan te bieden met ook omkadering voor de bedrijven. Zo werken we bijvoorbeeld samen met een professioneel marketingbureau, iets dat onze bedrijven ook ten goede zal komen.” aldus de nieuwe eigenaars.
Het gebouw
Het gebouw, dat geklasseerd is, wordt langs de buitenkant niet veranderd. Binnen wordt er aan de eigenlijke structuur van het gebouw ook niets veranderd, al zal er efficiënter gebruik worden gemaakt van de gelijkvloerse verdieping door modulair te gaan werken. Centraal in het gebouw komt er een grote bar.
De 1e en 2e verdieping zullen niet gebruikt worden voor het verkopen van voedsel, maar de eigenaars willen hier kleinere handelszaken, vergaderzalen en pop up-stores huisvesten. Er zijn al enkele kandidaten, maar er is nog ruimte voor nieuwe initiatieven.
Leefbaar en groen
De initiatiefnemers willen de impact op de omgeving zo klein mogelijk houden. Zo zal er worden samengewerkt met ECOkoeriers. Leveringen aan de handelaars worden zo veel mogelijk gebundeld. Verder komt er ook een fietsenstalling in het gebouw.
Timing
Het project zowel als de timing zijn ambitieus. Begin 2018 zal De Vleeshalle de deuren openen. Je zal de voorbereidingen vanop een afstand kunnen volgen via Facebook en Instragram.
Openingsuren
Misschien nog het meest opmerkelijke aan De Vleeshalle zijn de openingsuren. De markthal zal 6 dagen op 7 open zijn, dinsdag wordt de sluitingsdag. Tijdens de week zal De Vleeshalle open zijn tot 21.00 of 22.00 uur, in het weekend zou ze open zijn van 11.00 uur tot middernacht.