Nieuws
maanrock 2017

vrijdag 14 juli 2017 15:29 - Mechelen

[AUDIO] Maanrock dit jaar op 8 locaties

Organisator Kristof Calvo van mmMechelen Feest stelde vandaag heel wat vernieuwingen voor Maanrock voor. Zo telt het stadsfestival dit jaar maar liefst acht locaties.

Net als de voorbije edities is er muziek op het Groot Podium op de Grote Markt, het Feestpodium op de IJzerenleen, het Klassiek Podium in het Hof Van Busleyden en het Apart Podium op de Botermarkt. “Daar zal voor het eerst ook op vrijdag muziek zijn”, weet Calvo. “In samenwerking met Mechelen Talentenfabriek komt er dan een ‘free podium’. Dat is naast de Jazz Contest, de Maanrockrally en de nieuwe DJ Rally een extra kans voor jong en artistiek Mechels talent.”

Vier nieuwe locaties

Het grootste gratis stadsfestival van Vlaanderen breidt dit jaar opnieuw uit en telt maar liefst acht locaties. De eerste nieuwe plek is ‘Rommy’s Zomertuin’. In de Sint-Mettetuin, die toegankelijk is via de Schaalstraat, zullen de kleinste Maneblussers zich op zondag kunnen uitleven. Eerder op de dag zijn er natuurlijk al Kapitein Winokio en Ghost Rockers op het Groot Podium voor de jongste festivalbezoekers.

Ook de tuin van het Ondernemershuis Oh! krijgt dit jaar bezoek van Maanrock. “In samenwerking met MOES zal deze locatie, één van de mooiste plekken in de binnenstad, transformeren tot een plek voor eigenzinnige muzikale sessies in een hippe sfeer en met lekker eten uit de buurt”, zegt Calvo.

Dansen op het Cultuurplein

Je zal tijdens Maanrock niet alleen kunnen dansen op de beats van de meer dan zeventig muzikale acts, maar er is ook groot dansevenement op het Cultuurplein, in de schaduw van de Sint-Romboutstoren. “Het Dansplein, zoals deze derde nieuwe locatie zal noemen, laat alle dansfanaten uit de bol gaan. Dansscholen El Ardoroso, Salsa Titanico en Apollo Swing zetten deze locatie op”, klinkt het.

Theatergezelschap Sjarabang kreeg vorig jaar al een plekje op Maanrock en zal er ook deze editie weer bij zijn. De vierde en laatste locatie is namelijk de ‘Theatertuin’ in het Moreelshuis (Moreelsstraat). Daar zal het stuk ‘De Getemde Feeks’ opnieuw hernomen worden. Er zal echter niet alleen theater zijn maar de festivalbezoekers kunnen er ook genieten van een goede portie muziek.

“Totaalbelevenis”

“Maanrock moet dit jaar nog meer een totaalbeleving worden”, zegt Calvo. “Het is een festival van en voor Mechelen dat veel afwisseling biedt, waar we het programma samen van maken en waarbij de bezoekers onze mooie stad kunnen ontdekken.”

Audioreactie Kristof Calvo:

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar