Nieuws

woensdag 15 februari 2017 14:41 - Mechelen

Na Maanrockrally nu ook dj rally in Mechelen

Naast de Maanrockrally, organiseert de stad vanaf nu een nieuwe zoektocht naar jong talent. Deze keer gaat de stad niet op zoek naar beloftevolle bands of singer-songwriters, maar wordt er een wedstrijd georganiseerd, voor talentvolle discjockeys. Als kers op de taart krijgt de laureaat, tijdens Maanrock een plaats op het feestpodium van de IJzerenleen.

De Maanrockrally is al vele jaren een vaste waarde waarmee nieuw aanstormend talent de kans krijgt om een plaats op Maanrock te veroveren. De oproep hiervoor loopt momenteel nog tot en met 22 februari en reeds 310 bands schreven zich in.

“Op Maanrock is er de laatste jaren ook het feestpodium op de IJzerenleen, vandaar was het voor de hand liggend om ook lokaal talent hier een mooie plaats op te geven. Dit jaar gaan we dan ook een stapje verder en gaan we van start met een dj rally. Op deze manier willen we talentvolle jongeren kansen geven, ervaring laten opdoen en tegelijk stimuleren om zich verder te blijven ontwikkelen”, aldus Jeugdschepen Greet Geypen.

Dj’s uit Mechelen en omstreken kunnen zich inschrijven vanaf 20 februari via vi.be. Op 20 maart worden de inschrijvingen afgesloten.

Vier finalisten
Een jury van professionals, programmatoren en dj’s zal uiteindelijk een selectie van vier finalisten maken die aantreden op 28 april 20 in De Club op het Douaneplein. Na de finale maakt de jury de winnaar bekend en barst er een feest los met een gevestigde dj.

28 april is niet zomaar gekozen als datum. Op deze dag gaat over heel Vlaanderen ‘Lokale Helden’ plaatsvinden, een project van Poppunt. Dit is een hoogdag van de muziek en van lokaal talent waar de Maanrockrally zich enkel maar kan achter scharen. Mechelen draagt de lokale muziekscene een warm hart toe en wil daarom ook lokaal dj talent op deze dag in de kijker zetten.

“Maanrock is niet alleen een plek voor grote bekende namen, maar ook voor jong talent. We hadden al de Maanrockrally, de Jazzcontest en daar komt nu dus nog een dj rally bij. Hopelijk is deze oproep even succesvol als die voor de Maanrockrally, want daar merk je alvast aan dat Maanrock erg in trek is bij jong muzikaal geweld. De winnaars krijgen een plekje op het Feestpodium op de IJzerenleen, ondertussen uitgegroeid tot de dansplek van ons festival”, aldus Kristof Calvo, voorzitter van mmMechelen Feest.

De dj rally is een organisatie van de jeugddienst van de stad Mechelen in samenwerking met vzw mmMechelen Feest.

Foto: De zomer is van MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar