Met het verdwijnen van D’Hoogh en Folliez heeft de stad Mechelen momenteel geen sterrenrestaurants meer. Het restaurantaanbod ’s avonds is eerder beperkt en startende horecazaken focussen voornamelijk op daghoreca, ontbijt- en lunchzaken.
Culinaire bestemming
“In de nieuwe Gault & Millau-gids kregen zeven Mechelse horecazaken een vermelding tegenover twee in de editie van 2016. We willen Mechelen nog beter positioneren als culinaire bestemming en laten ons daarvoor adviseren door het gerenommeerde Gault & Millau. De consultancy opdracht die we aan Gault & Millau toekennen, biedt de mogelijkheid om via professionele ondersteuning één of meerdere kwaliteitsrestaurants naar Mechelen te halen. Gault & Millau heeft de rol om naar chef-koks een opportuniteit te creëren en Mechelen aan te dragen als platform voor topgastronomie. Dit zal beslist bijdragen tot een gunstig ondernemersklimaat binnen de Mechelse horeca.”, zegt schepen van Economie Katleen Den Roover (N-VA).
Het project start in februari en loopt over een periode van 1 jaar.
foto: logo Gault & Millau