Nieuws
Pothamus_winnaar_Maanrockrally_2015__c__Christel_Schoepen

vrijdag 20 januari 2017 22:46 - Mechelen

Inschrijven voor Maanrockrally 2017 kan vanaf nu

Naar aloude traditie vindt in het voorjaar de Maanrockrally plaats. Deze talentenwedstrijd gaat op zoek naar aanstormend talent en is het grootste rock en pop free podium uit de regio.

De zes beste bands mogen zichzelf tonen tijdens de finale op Maanrock. Dit jaar wordt er een extra voorronde ingelast. Tijdens de optredens door, zorgen dj’s voor de nodige sfeer.

Bands en artiesten van over heel Vlaanderen met om het even welke muziekstijl kunnen zich nog t.e.m. 22 februari inschrijven voor de Maanrockrally. Een professionele jury, samengesteld uit organisatoren van Mechelse festivals en professionals uit de muzieksector, bepaalt wie binnen deze afvalrace de overwinning behaalt.

Uit alle inzendingen zullen maximaal 24 bands worden geselecteerd. Zij krijgen de kans hun muziek live te laten horen tijdens de voorrondes in het Cultuurcentrum. Dit jaar worden de voorrondes verspreid over drie avonden: 8 en 22 april en 19 mei in het Cultuurcentrum Mechelen.

Uit deze voorrondes selecteert de jury 6 finalisten. Deze bands nemen tijdens de zomer op het podium van Maanrock, het een tweede keer tegen elkaar op. De uiteindelijke winnaar van de Maanrockrally verzekert zich meteen van een plaats op het hoofdpodium van Maanrock van volgend jaar. Zo zal ook de winnaar van de Maanrockrally 2016 – Frie Maline – in augustus op het Groot Podium van Maanrock schitteren. Ten slotte mogen alle finalisten van de Maanrockrally, zich ook dit jaar aan een geldprijs verwachten.

De organisatie van de Maanrockrally ligt in de handen van de jeugddienst (Villa32) en mmMechelen Feest in samenwerking met het Cultuurcentrum Mechelen. Bovendien wordt er nauw samengewerkt met Project Wolf, het medialab voor en door jongeren. Tussen de optredens door, houden dj’s de sfeer erin.

“De Maanrockrally is onze manier om jong talent een kans te geven. Tegelijkertijd krijgen de jongeren de kans om zich te tonen voor een groot publiek. Ook Project Wolf zet zijn schouders onder de Maanrockrally en brengt zowel de verschillende voorrondes, als de finale in beeld. Op deze manier willen we een dynamiek op gang brengen, zodat jongeren en organisatoren gemotiveerd worden om van Mechelen nog meer een bruisende stad te maken”, zegt schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld).

Volgens Kristof Calvo (Groen) – voorzitter van mmMechelen Feest – is de interesse in de Maanrockrally groot. “Verleden jaar stonden er 500 inzendingen op de teller, het toont dat de formule blijft aanslaan. Dat de muzikanten zich in de kijker kunnen spelen voor een professionele jury en een mooie podiumkans krijgen tijdens de festivalzomer, zal daar niet vreemd aan zijn. Op deze manier geven we hen dat extra duwtje in de rug dat ze nodig hebben om nog meer speelkansen te creëren”.

foto: Christel SchoepenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar