Nieuws
ROM Podium 15+

woensdag 16 november 2016 12:03 - Mechelen

Belgisch zilver voor Mechelse ROM Skippers

Op zondag 13 november was het in Oostende verzamelen geblazen voor het individueel Belgisch kampioenschap rope skipping, de zogenaamde Masters. De 80 beste skippers van het land namen het in twee categorieën en per geslacht in een spannende en spectaculaire wedstrijd tegen elkaar op.

De ROM Skippers deden het uitstekend bij de meisjes. Fien Leplae (13 jaar) veroverde de zilveren medaille overall bij de Beloften, Elise Audiens (18 jaar) deed haar dat netjes na en behaalde eveneens zilver overall bij de 15+. Beide skippers hebben zich hiermee ook verzekerd van een deelname aan het Europees kampioenschap rope skipping volgende zomer in het Portugese Braga.

Coaches Nana Jacobs, Floor Leplae en Ioné Van Bets : “Fien en Elise hebben dat weer schitterend gedaan, vooral in de snelheidsnummers staken ze er met kop en schouders bovenuit. Zowel op de ‘30 seconden speed’ als op de ‘3 minuten speed’ haalden ze de overwinning binnen en misten ze allebei op een haar na het Belgisch record.
“Ook een mooie prestatie van onze Beloften Mila Smout (13 jaar) en Anna Kestens (12 jaar) die op het onderdeel ‘Freestyle’ respectievelijk zilver en brons behaalden”, vult een fiere coach Floor aan.

“Het was een mooi BK voor onze club. Uiteraard zijn we ontzettend trots op de resultaten maar het feit dat we uiteindelijk met maar liefst 17 skippers, de grootste delegatie trouwens, naar het BK in Oostende mochten trekken is echt wel een opsteker voor de sportieve werking van de club”, besluit sportief verantwoordelijke Evelien Moens.

Foto: ROM SkippersKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar