Het eerste ingrediënt moest gras zijn. Geen gewoon gazon, maar gras dat aanvoerder Nils Van Delm rond de middenstip in het Oscar Vankesbeeck-stadion afgeknipt heeft. De gin beschikt met het Racing-gras meteen over een magisch ingrediënt. Vervolgens begon de zoektocht naar 23 andere kruiden. Hiervoor zijn tijdens proefsessies uit een rijke verzameling precies die kruiden geselecteerd die samen een mooi evenwicht vormen. Kruiden van hier, maar ook van meer exotische bestemmingen. Alle kruiden werden gedistilleerd tot 75 graden alcohol en zijn dan opnieuw op sterkte gebracht tot 40 graden alcohol. Hierdoor mag de gin zich “London Dry” noemen, een uitzonderlijke kwaliteit in de rijke gin-markt. Paardenbloemwortel, galant, ereprijs, hysop enzovoort zorgen voor een goede afdronk. Kardemon, jasmijn, jeneverbes en rozenbottel geven de gin dan weer een vrolijke toets.
Van de 24 ingrediënten zijn er ook een paar die niet worden vrijgegeven. Ze zijn een beetje de handtekening van de distillateur. Misschien proef je ze, maar dat is net niet de bedoeling. Volgens de stoker is dit “de kunst van het weglaten”. De Racing-gin is een zeer warme gin die zich uiteraard zeer goed laat mixen met fijne tonics. Het is aan de barman om zijn eigen perfecte “serve” te vinden.
De gin is momenteel aan het rijpen en is klaar om gebotteld te worden. Het etiket is aan zijn laatste ontwerpfase toe, zodat de gin tegen eind november gelanceerd kan worden. Pas dan wordt de naam van de gin bekend gemaakt.
foto: Racing Mechelen