Nieuws
Bezoek President Nagorno Karabach (1)

vrijdag 10 juni 2016 22:29 - Mechelen

President Nagorno Karabach bezocht Mechelen

Drie maanden geleden bracht Marc Hendrickx als Vlaams volksvertegenwoordiger (N-VA) samen met enkele collega’s een werkbezoek aan de voormalig Russische republiek Nagorno Karabach.

Hij nodigde toen de President Bako Sahakyan uit voor een bezoek aan Mechelen. Vandaag was het staatshoofd van Nagorno Karabach eregast in de Dijlestad, na andere contacten in Brussel op Vlaams, federaal en Europees niveau.

Eerste schepen Marc Hendrickx ontving President Bako Sahakyan samen met de minister van buitenlandse zaken Karen Mirzoyan en diplomaten in het stadhuis, waar hij het prominente gezelschap een rondleiding gaf.

Samenleven in diversiteit
Schepen Marc Hendrickx benadrukte de diversiteit in de samenleving van Mechelen. “Met 125 nationaliteiten onderhouden wij goede contacten met de verscheidene gemeenschappen, zeker ook met de Armeniërs die in onze stad de vierde grootste groep buitenlanders vormt”, gaf Marc Hendrickx aan. Samen met President Bako Sahakyan ondertekende de schepen het Gulden Boek van de stad Mechelen. In de Kolommenzaal van het stadhuis had de President van Nagorno Karabach nog een informele babbel met enkele Armeense Mechelaars. Ter afronding van dit presidentieel bezoek ging Bako Sahakyan aan de Schuttersvest bloemen neerleggen bij de Kruissteen die herinnert aan de Armeense genocide 101 jaar geleden.

Onafhankelijke, niet erkende republiek
Nagorno Karabach maakte aanvankelijk in de zuidelijke Kaukasus-regio deel uit van Azerbeidzjan. Sinds 2 september 1991 is het een onafhankelijke, weliswaar door Azerbeidzjan niet erkende republiek, ook grenzend aan Iran en Armenië, waarmee Nagorno Karabach een goede verstandhouding heeft.


foto: stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar