Nieuws
Kleine Stadsartiest

maandag 27 april 2015 14:01 - Mechelen

Yannis is eerste Kleine Stadsartiest

Tijdens de Grote Talentenshow veroverde de 10-jarige Yannis Aghassaiy op het Moonbeat-podium de harten van het publiek en de jury met zijn zelfgeschreven nummer ‘Dromen’.

De zanger-rapper mag zich vanaf september twee jaar lang de eerste Kleine Stadsartiest van Mechelen noemen.

Tijdens de Grote Talentenshow gaven 16 jongens en meisjes tussen 3 en 12 jaar het beste van zichzelf. Een grote diversiteit van talenten zoals zang, piano, dans, viool, acrobatie,… passeerden de revue.

Het was dan ook een moeilijke taak voor de jury – Karen Claes (stafmedewerker Mechelen Kinderstad), Pieter Verhelst (kinderburgemeester), Merel Vanderelst (kindersecretaris) en Charlotte Leysen (wrapster bij Ketnet) om uit zoveel talent een winnaar te kiezen.

Morgan wint prijs van de Kinderjury

In de leeftijdscategorie van 3 tot 6 jaar werd de prijs van de Kinderjury toegekend aan de 4 jarige Morgan Andries (4 jaar). Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze een dans-act gebracht, waarbij het moeilijk was om te blijven stilstaan. Ze kreeg een waardebon van creawinkel De Banier, waar je creatief materiaal en spelletjes kan kopen.

10-jarige Yannis rapt zich naar overwinning

De iets oudere talentjes (tussen 7 en 12 jaar) streden om de titel ‘Kleine Stadsartiest’. De applausmeter ging net dat ietsje meer de hoogte in bij Yannis Aghassaiy (10 jaar) uit Leest, trouwens de zoon van Mechels rapper Saïd Aghassaiy, beter bekend als Pita. Yannis bracht een zelf gecomponeerd eerlijk Nederlandstalig rapnummer met een speelse bad-boy attitude.

Ook Yannis kreeg een waardebon van creawinkel De Banier, én wordt in september samen met Circus Ronaldo, de nieuwe stadsartiest voor 2015-2017, voorgedragen worden als Kleine Stadsartiest 2015-2017 en dus cultureel ambassadeur van Mechelen. Yannis zal i.s.m. Mechelen Kinderstad minstens één project realiseren waarbij zijn talent getoond wordt aan de Mechelaars. Daarnaast wordt ook bekeken of en hoe de ‘kleine’ en de ‘grote’ stadsartiest ook samen kunnen performen.

“Dit is geen eenmalig evenement. Door de Kleine Stadsartiest voorzien we een duurzaam concept, waarbij we kinderen de kans willen geven om zich te ontplooien, nu en in de toekomst”, klinkt het bij schepenen Greet Geypen (Jeugd) en Björn Siffer (Cultuur).

De Grote Talentenshow was een idee van de Kinderraad om Mechelen zo nog kindvriendelijker te maken. Over twee jaar volgt een nieuwe editie.

Dames en heren: ziehier de allereerste kleine Stadsartiest van Mechelen! Mogen wij u voorstellen aan Yannis 🙂

Posted by Mechelen Kinderstad on zondag 26 april 2015

https://www.radioreflex.be/2015/04/27/yannis-is-eerste-kleine-stadsartiest/foto's zijn eigendom van de stad Mechelen

Posted by Radio Reflex Mechelen on maandag 27 april 2015

foto: stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar