Nieuws
Proefopstelling Nekkerspoel

vrijdag 20 februari 2015 14:09 - Mechelen

Jong VLD wijst autobestuurders de weg in wijk Nekkerspoel

De leden van Jong VLD Mechelen hielpe vrijdagnamiddag autobestuurders op weg in de wijk Nekkerspoel.

Bedoeling was om verloren rijdende bestuurders de weg te wijzen en de bewoners aan te zetten om hun stem uit te brengen op het referendum van 31 mei.

De wijk Nekkerspoel kampt sinds vele jaren met sluipverkeer waardoor men zich moest bezinnen over de verkeersstromen in de wijk. Daarom heeft het stadsbestuur beslist een proefopstelling uit te testen met stops aan de spoordoorgangen, in de hoop de wijk leefbaarder te maken. “We hebben gemerkt dat sommige bestuurders verkeerd rijden of niet op de hoogte zijn van deze proefopstelling, en daar wilden wij iets aan doen”, aldus Steffi Lauwers, voorzitter van Jong VLD Mechelen. Daarom trok Jong VLD Mechelen vrijdagnamiddag zelf de straat op, gehuld in fluovestjes zetten ze de verloren rijdende bestuurders op de goeie weg.

“Als liberalen vinden we dat burgers zelf volop initiatieven moeten kunnen nemen, mede daarom steken wij zelf onze handen uit de mouwen”, aldus Tim Stenuit, ondervoorzitter van Jong VLD Mechelen. “In onze wijk, Nekkerspoel, merken we dat er iets moest gebeuren”, vullen bestuursleden Bavo Anciaux en Bart Vanmarcke aan. “Maar het zullen uiteindelijk de bewoners zelf zijn die bepalen hoe de mobiliteit in hun wijk geregeld wordt.” Ze roepen ook op om de lokale handelaars te blijven bezoeken.

Verder roepen de jongeren de bevolking met flyers op om hun stem te laten horen, welke die dan ook mag zijn. “Wij hebben zeker geen fetisj van alles wat het stadsbestuur wilt”, aldus de jonge liberalen. “Het belangrijkste is dat men luistert naar de bewoners van de wijk”. De jonge liberalen roepen alle bewoners van de wijk Nekkerspoel op om hun stem te laten horen op het referendum van 31 mei en mee de toekomst van hun wijk vorm te geven. Als nieuwe generatie politici zien zij burgerparticipatie immers als de toekomst, waardoor de bewoners nog meer als partner gezien worden bij tal van maatschappelijke uitdagingen. “Misschien kunnen we zelfs in de verre toekomst onze favoriete artiest voor Maanrock kiezen?”, vraagt Tim Stenuit zich luidop af.

foto: YouTube kanaal Stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar