Nieuws
Bandits dak Ursulinen

vrijdag 27 juni 2014 16:05 - Mechelen

Sam Sparro topact op Maanrock

Terwijl ‘De Zomer is van Mechelen’ net is afgetrapt, trekt Maanrock weer een blik met nieuwe namen open. Dat gebeurde vandaag met een verrassingsoptreden van Bandits op het dak van Basisschool Ursulinen Mechelen.

De jongens van Bandits spelen zondag 31 augustus de Grote Markt plat. Ook nieuw: The Sore Losers, Gunther D & Skyve en TLP. Topact Sam Sparro sluit op zaterdag 30 augustus de Grote Markt af.

Bandits uit/op het dak

Tot het laatste moment bleef de locatie van het verrassingsoptreden van Bandits geheim. Het werd pas deze ochtend via sociale media bekendgemaakt.

Basisschool Ursulinen Mechelen werkte graag mee. “Voor onze leerlingen is dit een mooi extraatje. Hun goesting in de zomer is hiermee alleen maar groter geworden. We merken dat ook veel jonge mensen zich aanmelden om mee te helpen aan De Zomer is van Mechelen”, aldus Marc Baert, leraar in de Ursulinen en mede-initiatiefnemer van de M-CREW, de vrijwilligerswerking voor De Zomer is van Mechelen.

“We willen de hele stad meepakken in De Zomer is van Mechelen. We willen iedereen bereiken en mensen samenbrengen. Dan moet je meer doen dan gewoon af en toe namen bekendmaken of affiches hangen. Vandaar bijvoorbeeld zo’n verrassings-optreden” legt Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest, verder uit.

In ’t zicht

Deze week kregen ook alle Mechelaars een affiche van De Zomer is van Mechelen in hun bus, en wel via het stadsmagazine Nieuwe Maan. Met Hang de Zomer in ’t zicht willen we iedereen aanmoedigen de poster uit te hangen. Negen weken lang pikken we er telkens een affiche uit. Alle winnaars mogen samen met vier vrienden op vrijdag 30 augustus het exclusieve Maanrock dansplatform inwijden. Samen maken we van Mechelen dé festivalstad!

Affiche

Vandaag werd ook de geheel vernieuwde affiche van Maanrock voorgesteld. Die ziet er voortaan helemaal anders uit. Nog tot eind augustus zal de affiche met een art-deco-uil en – natuurlijk – de maan overal opduiken. De volledige affiche wordt midden juli bekend gemaakt. “Dan maken we de laatste belangrijke namen bekend voor het hoofdpodium zaterdag en zondag. Op dat moment is ook de programmatie van de zijpodia helemaal rond. Dit in samenwerking met Casco Phil, Moonclub, Café Malvine, Moonshack en Club Kamikaze”, besluit Calvo.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar