Nieuws
Archieffoto Maanrock

donderdag 13 februari 2014 11:31 - Mechelen

Mechelse organisatoren zetten zich ook mee achter Maanrock

De krijtlijnen van het vernieuwde Maanrock en de festivalzomer werden eerder al voorgesteld door mmMechelen Feest.

Voor die festivalzomer worden voor het eerst de krachten volop gebundeld. Ook andere organisatoren zoals Vis-Pop, Moonclub en Dijlefeesten zetten zich nu mee achter Maanrock en de festivalzomer. Dat doen ze samen in één werkgroep. Ook nog heel wat andere vrijwilligers zullen bij de festivalzomer worden betrokken.

De organisatie van Maanrock gebeurt door mmMechelen Feest. “Maar met de verschillende festivals elkaar versterken is de ambitie. Een festivalzomer maak je samen. Voor mmMechelen Feest is het een meerwaarde dat de trekkers van de andere festivals ook actief mee nadenken over Maanrock. Iedereen werkt vrijwillig mee met één gedeelde ambitie: van de Mechelse festivalzomer één bruisend geheel maken”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

Ook Marc Baert (ex-Radio Reflex) en Wim Hubrechtsen, trekkers van Maanrock tijdens de beginjaren van het festival, werken opnieuw mee. De programmatie gebeurt door Raf Van Assche, professioneel actief als studio-eigenaar en muziekproducer. Voor Ottertrotter gebeurt de programmatie net als vorig jaar door vzw Moonshack. Dat was de eerste keer dat mmMechelen Feest met een externe programmator werkte en dat werd toen als een meerwaarde geëvalueerd.

De afgelopen weken was mmMechelen Feest op tour met de krijtlijnen voor de nieuwe zomer o.a. op een vrijwilligersvergadering, bij de cultuurraad en op de jeugdraad. “De plannen worden enthousiast onthaald. Er wordt nu al hard gewerkt om er een mooie zomer van te maken”, besluit Calvo.

Archieffoto: mechelen.beKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar