Nieuws
kleine bergen bos

woensdag 16 januari 2019 21:02 - Willebroek

Plantactie klimaatbos in Willebroek

Willebroek krijgt er een klimaatbos bij. Dat wordt een hele klus. Alle helpende handen zijn dus welkom om mee te doen aan de grote plantactie op zondag 20 januari.

BOS+, Climate Express en Klimaatcoalitie beloofden voor elke deelnemer aan de historische klimaatmars van 2 december 2018 één vierkante meter bos. Nu voegen ze de daad bij het woord. Op zondag 20 januari wordt het klimaatbos in Willebroek aangeplant. Daarnaast worden ook klimaatbossen in Kortrijk, Ecuador en Oeganda aangeplant. Een plantactie met internationale allure dus.

Schepen van Milieu Maaike Bradt: “De gemeente Willebroek nodigt iedereen uit om zondag mee een boompje te komen planten. “Het wordt een leuke namiddag waar we dubbel plezier aan zullen beleven. Eerst als deelnemer aan de plantdag, maar ook in de komende jaren zullen we kunnen genieten van de groeiende bomen en de gezondere lucht in Willebroek.”

Het klimaatbos in Willebroek wordt geplant op erg natte percelen. Deelnemers zorgen daarom best voor stevige schoenen of laarzen, handschoenen en warme kledij. Een schop of schopje zijn handig maar zeker niet verplicht. De plantgaten zijn al gemaakt, er moet dus enkel aarde in het plantgat worden geschept. Zelf spitten is niet meer nodig. Plaats en uur van afspraak: voetbalterreinen Heindonk, Kleine Bergen 1 te 2830 Heindonk (Willebroek) en dat tussen 14 en 16.30u.

foto: Google MapsKlik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar