Nieuws
soep op school

maandag 5 november 2018 14:34 - Boom

Lagere Scholen in Boom starten weer met ” Soep op School”

Bijna 1400 leerlingen smullen dit najaar opnieuw van verse soep van De tuin van de kleine chef.

Vorig schooljaar werd het project “Soep op school” gelanceerd. Alle leerlingen van de Boomse lagere scholen kregen één keer per week tijdens de middagpauze soep. Dit aanbod kwam tot stand dankzij een fijne samenwerking tussen gemeente, OCMW, Vlotter, de Boomse basisscholen, Lions Club Boom en Cummins.

Dit project werd zeer positief geëvalueerd door de leerlingen, de scholen en alle betrokken organisa-ties. Na de herfstvakantie starten we daarom opnieuw met “Soep op school”.

Het concept blijft hetzelfde. Het gemeentelijk buurtrestaurant “De tuin van de kleine chef” maakt elke dag verse en lekkere soep. Vlotter zorgt voor de levering en het ophalen van de soep. Lions Club Boom en Cummins nemen een belangrijke financiële rol op zich: zij betalen de ingrediënten voor de soep en investeren in noodzakelijk materiaal. Een mooie samenwerking.

Dankzij dit initiatief krijgen bijna 1400 Boomse leerlingen elke week een gezonde aanvulling op hun middagmaal op school. Gezonde voeding voor iedereen is een belangrijke doelstelling voor het Boomse gemeente en OCMW-bestuur. Bovendien kadert dit binnen het Boomse kinderarmoedebe-leid. Ook de kinderen in de buitenschoolse kinderopvang krijgen tijdens het schooljaar op woensdag en tijdens schoolvakantie een portie soep. Dit wil zeggen dat het buurtrestaurant “De tuin van de klei-ne chef” wekelijks bijna 270 liter soep maakt voor de Boomse kinderen.

foto: Facebookpagina gemeente BoomKlik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar