Nieuws
wouter vrancken

vrijdag 2 november 2018 18:38

Wouter Vrancken: “Westerlo is een gevaarlijke tegenstander”

Na een indrukwekkende achttien op achttien kan KV Mechelen de eerste periodetitel al bijna aanraken, maar met Westerlo moet er nog minstens één horde genomen worden. “Zij voelen geen druk, dat maakt het gevaarlijk”, aldus coach Wouter Vrancken.

Malinwa trok de laatste zes competitiewedstrijden telkens aan het langste eind en won zelfs vijf keer op rij met 3-0. Afgelopen dinsdag werd Tubeke nog over de knie gelegd. Zondagavond trekken de troepen van coach Wouter Vrancken naar ‘t Kuipje om Westerlo partij te geven. Met een achterstand van zes punten op geelrood maken de Kemphanen zelfs nog een waterkansje op de eerste periodetitel.

“Op onze hoede zijn voor Westerlo”

“Maar ze spelen zonder druk, en dat maakt het gevaarlijk voor ons”, klinkt het. “Nadat ze in de heenronde van ons verloren hebben ze een slechte reeks neergezet, maar nu pakten ze opnieuw zes op zes. Ze hebben met een aantal andere spelers gespeeld en focussen meer op de organisatie. Ze voetballen nu niet meer zo aanvallend maar pakken wel punten. We zullen dus op onze hoede moeten zijn en beter presteren dan dinsdag.”

Ondanks de ruime overwinning in Tubeke kijkt Vrancken dus niet tevreden terug. “Ik vind dat er dinsdag niet genoeg kwaliteit was. Vooral in balbezit hebben we steken laten vallen. Igor De Camargo vond ik dan wel weer erg sterk presteren. Hij speelde volledig in functie van het team en was ook belangrijk met zijn goal. Ook zijn statistieken bewijzen dat hij een goede wedstrijd speelde. Maar van Bagayoko verwacht ik bijvoorbeeld meer. Hij bracht te weinig.”

“De fans hebben een groot aandeel in de prestaties”

In het geval van een nederlaag van Union Sint-Gillis kan KV Mechelen zondagavond al periodekampioen zijn. “Maar we mogen niet vergeten dat Union sinds onze onderlinge confrontatie betere resultaten neerzette dan wij. We mogen ook niet te veel naar anderen kijken, maar enkel bezig zijn met onszelf. Het bezoekersvak is opnieuw uitverkocht. Samen met de fans – die een groot aandeel hebben in onze prestaties – willen we opnieuw winnen.”

De extrasportieve zaken spoken al lang niet meer door de hoofden van de spelers. “Het is een turbulent seizoen geweest tot nu toe. Er was de trainerswissel, daarna stonden we plots laatst in het klassement en toen begon ‘Propere Handen’. Maar de spelers hebben gereageerd zoals het moet: op het veld. Ze zijn daar steeds goed mee omgegaan.”

Foto: leen.vdsKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar