Nieuws
Dennis van Wijk 18-19

donderdag 16 augustus 2018 17:20

Van Wijk: “Willen de Lommelse muur slopen”

KV Mechelen startte het seizoen met een valse noot. Na wedstrijden tegen OHL en Roeselare – weliswaar beide op verplaatsing – bleef Malinwa achter met 2 op 6. Voor eigen publiek wil coach van Wijk nu de eerste driepunter pakken.

In het AFAS Stadion ontvangt KVM morgen namelijk promovendus Lommel SK, dat met 4 op 6 gedeeld eerste staat. “Ik verwacht opnieuw een stevige defensieve gordel”, zegt trainer Dennis van Wijk op zijn wekelijkse perspraatje. “Maar dat zal dit seizoen altijd hetzelfde zijn. We zijn de gedoodverfde favoriet en in 1B wordt er doorgaans erg vaak op die manier gespeeld. We zullen het dus nooit makkelijk krijgen. In de voorbereiding was het anders. We speelden tegen teams die zelf ook wilden voetballen. Nu hebben we het lastiger om de opening te vinden, maar we willen de Lommelse muur slopen.”

“Spiegelen ons aan Cercle Brugge”

Het is daar dat volgens van Wijk het schoentje knelde tegen Leuven en Roeselare. “We speelden nog iets te veel lateraal, en dat moet eruit. We waren ook niet compact genoeg. Daar hebben we deze week nog extra op getraind. We zullen creativiteit moeten tonen, vooral op de flanken. Daar zit onze sterkte. Maar ook voor onze flankspelers is het niet eenvoudig met steeds minstens twee verdedigers voor je neus.”

“Jongens als De Camargo en Kaya missen dan weer ritme”, gaat van Wijk verder. “De ene omdat hij lang niet speelde door een blessure, de andere omdat de tegenstanders van Zulte-Waregem doorgaans helemaal anders voetbalden. Dat is wennen, maar we spiegelen ons aan Cercle Brugge. Zij hadden het in het begin ook erg lastig vorig seizoen. Maar plots krijg je het ‘1B-voetbal’ wel onder de knie en gaat het veel beter lopen. Ik heb er vertrouwen in dat dat ook bij ons het geval zal zijn.”

Trainen in het stadion

Op woensdag trokken de troepen van van Wijk naar het stadion om daar te trainen. “We wilden toch al even het veld voelen”, zegt hij. “Omdat het gras in het stadion nu eenmaal anders is dan op de open velden op ‘de jeugd’. Het loopt toch dat tikje stroever. We hebben het weliswaar kort gehouden, om het gras niet te beschadigen. Het heeft namelijk al geleden onder de bouwwerken.”

Van Wijk – die morgen een tweede schorsingsdag zal uitzitten – selecteerde 23 namen, waarvan er enkele nog met een vraagteken achter hun naam staan. De Camargo, Corryn en Tainmont misten een aantal trainingen en zijn twijfelachtig, “maar we zullen morgen bekijken of ze kunnen spelen.” Boni en Berrier zijn dan weer gekwetst.

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar