Nieuws
Gemeentelijk sportstadion Rupel Boom

vrijdag 13 april 2018 01:01 - Boom

Rupel Boom mag niet aantreden in eerste amateurklasse en trekt naar het BAS

Rupel Boom heeft geen licentie gekregen voor een plekje in de eerste amateurklasse. Het bestuur van de club heeft daarom beslist om beroep aan te tekenen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Meester Johnny Maesschalck, geen onbekende in deze materie, werd onder de arm genomen.

De Steenbakkers kunnen een goed rapport voorleggen, maar Rupel Boom werd genekt omdat de hoofdtrainer niet over een A-licentie beschikt. Op 27 maart 2017 engageerde Rupel Boom zich voor de vorige licentieperiode de nodige schikkingen te treffen opdat de trainer tijdens het seizoen 2017-2018 over een A-licentie zou beschikken. Op vrijdag 25 februari 2018 komt de onderzoekscel van de licentiecommissie tot de vaststelling dat Urbain Spaenhoven als hoofdtrainer optreedt. Krantenartikels, interviews en zelfs eigen spelers laten duidelijk uitschijnen dat Urbain Spaenhoven de functie van hoofdtrainer op zich neemt.

De licentiecommissie toont aan dat de vertegenwoordigers van Rupel Boom deze fout erkennen. “Rupel Boom kwam het engagement niet na en werden dus de regels niet nageleefd”, aldus de commissie in haar rapport. De club verwijst naar het feit dat Spaenhoven bij een niet aangetekende overeenkomst van 19 februari 2018 als technisch directeur werd aangesteld en niet langer als hoofdtrainer. “Nochtans volgt hieruit niet dat Urbain Spaenhoven ook niet in werkelijkheid als trainer zal optreden”, vindt de licentiecommissie. Nog volgens de licentiecommissie kan Rupel Boom niet concreet aantonen dat het voldoet aan artikel V468.1.8° namelijk de verplichting om beroep te doen op gediplomeerde trainers conform artikel B332 van het bondsreglement.

Rupel Boom moet ook het licentiedepartement op de hoogte brengen over alle mogelijke wijzigingen in het dossier rond ex-speler Ristovic. (n.v.d.r.: Rupel Boom tekende beroep aan tegen het vonnis van de arbeidsrechtbank Antwerpen, een pleitdatum is er nog niet). Na iedere vervaldatum van de afbetalingsplannen aan KV Mechelen, KVC Westerlo en de directe belastingen (Rupel Boom moet maandelijks € 2016 betalen aan de directe belastingen omwille van achterstanden) moet de licentiecommissie binnen de 5 werkdagen op de hoogte gebracht worden als er wijzigingen optreden. De licentiecommissie onderstreept wel dat Rupel Boom kan bewijzen dat het tot op heden de afbetalingsplannen steeds correct nakomt.

Yannick Put reageert in naam van spelersgroep

Yannick Put, kapitein na het uitvallen van Jeroen Mertens, wenst te reageren op de heisa ontstaan na het niet toekennen van de licentie en vooral de reden waarom. “Ik wil in naam van de spelersgroep toch wel reageren. Wij zijn er echt van overtuigd dat het clubbestuur er alles aan doet om het onrecht te laten recht trekken. Op sportief vlak motiveert ons dit extra. Het zorgt voor een boost. Wij staan meer dan ooit achter onze trainersstaf en de technisch directeur. Wij willen absoluut de kans grijpen om deze competitie succesvol te eindigen, te beginnen met zondag tegen Harelbeke”, aldus Put op de website van Rupel Boom.

foto: Reflex – radioreflex.beKlik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar