Nieuws
hilde crevits opening coloma plus

woensdag 10 januari 2018 00:13 - Mechelen

Hilde Crevits opent nieuwbouw COLOMAplus in Mechelen

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits opende dinsdagavond officieel de nieuwe schoolgebouwen van COLOMAplus in Mechelen. De nieuwbouw werd gerealiseerd in het kader van het publiek-private scholenbouwprogramma ‘Scholen van Morgen’.

Het gaat om een nieuwbouw met lokalen voor Haarzorg en Schoonheidsverzorging, een technische ruimte, de renovatie van een kloostergebouw voor de administratieve diensten, een refter en studiezaal en een nieuwe sporthal. Het project, goed voor ruim 3.800m² en een kostprijs van 8,5 miljoen euro waarvan 6,1 miljoen euro subsidies komt ten goede aan 1.230 leerlingen. Ter gelegenheid van deze feestelijke opening gecombineerd met de nieuwjaarsreceptie van de school, krijgt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits van de leerlingen esthetische verzorging een handmassage.

Dinsdagavond werden de nieuwbouw en gerenoveerde schoolgebouwen van COLOMAplus feestelijk geopend door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. Het nieuwe schoolgebouw omvat een nieuwbouw van 2200m², een technische ruimte (100m²), een nieuwe sporthal (600m²), een refter en studiezaal (560m²) en een gerenoveerde kloosterwoning (400m²). Alles samen goed voor ruim 3800m².

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “De nieuwbouw is goed voor een investering van 8,5 miljoen euro. Vlaanderen neemt 6,1 miljoen euro voor haar rekening. De investering is belangrijk voor het personeel en de leerlingen, maar ook voor de buurt. De mensen uit de buurt kunnen niet alleen naar de bakker of het restaurant, maar ze kunnen nu ook genieten van het nieuwe kap- en schoonheidssalon.”

Ondertussen wordt bij een andere school van de scholengroep KITOS Mechelen, waartoe COLOMAplus hoort, ook gebouwd. Ook Ursulinen Mechelen krijgt binnenkort via ‘Scholen van Morgen’ een splinternieuwe school met een oppervlakte van 5018m².

Nieuwe of vernieuwde school in 67 van de 70 Antwerpse gemeenten
In de provincie Antwerpen worden in het kader van het publiek-private scholenbouwprogramma ‘Scholen van Morgen’ in totaal 52 nieuwe moderne schoolbouwprojecten gerealiseerd, waarvan er al 39 in gebruik zijn. Samen met de reguliere schoolbouwprojecten betekent dit dat er in 67 van de 70 Antwerpse gemeenten al een nieuwe of vernieuwde school werd geopend. Op dit moment worden 5 nieuwe scholen gebouwd en zijn er nog 8 projecten in de ontwerpfase in de provincie. Daarnaast werden in september nog eens 17 Antwerpse scholen geselecteerd in het kader van de nieuwe oproep voor publiek-private samenwerking voor scholenbouw. Met al deze inspanningen maakt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits werk van een enorme inhaalbeweging om het schoolpatrimonium te vernieuwen en uit te breiden.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Nog nooit werd er zoveel geïnvesteerd in scholenbouw. Overal in Vlaanderen verrijzen nieuwe scholenbouwprojecten. Met de publiek-private samenwerking ‘Scholen van Morgen’, de huursubsidies, de verlaging van de BTW op scholenbouw, de capaciteitsmiddelen, het budget voor reguliere scholenbouw en de nieuwe publiek-private samenwerking trekken we alle registers open. Moderne schoolgebouwen geven de schoolteams, de leerkrachten en iedereen die bij de school betrokken is, een extra stimulans om elke dag opnieuw kansen te creëren en talenten te ontwikkelen.”

foto: Twitteraccount Hilde CrevitsKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar