Nieuws
hassane Bande

maandag 4 december 2017 19:52

Bandé naar Ajax

Hassane Bandé verhuist op het einde van het seizoen van KV Mechelen naar Ajax Amsterdam.

Het hing al even in de lucht, maar Hassane Bandé heeft nu ook officieel een transfer beet. Hij verhuist komende zomer naar Ajax Amsterdam. Tot dan blijft hij gewoon voetballen bij KV Mechelen. De 19-jarige Burkinees tekende in de Nederlandse hoofdstad een contract tot 2023. Hoeveel Ajax op tafel legt is niet officieel geweten, maar het zou om een bedrag rond de 9,5 miljoen euro gaan. Daarmee is Bandé veruit de meest lucratieve transfer voor Malinwa ooit. Daarnaast bedong KV ook nog een doorverkooppercentage.

“Jong en een enorm talent”

“Nu Hassane bij Ajax tekende, kan hij zijn hoofd volledig vrijmaken en volop op onze wedstrijden focussen”, zegt KVM-voorzitter Johan Timmermans. “Want ook na nieuwjaar blijft hij dus gewoon bij ons. Hijzelf is en blijft uiterst gemotiveerd om voor KV te voetballen. KV Mechelen heeft Hassane een kans gegeven, en hij is daar enorm dankbaar voor. De opbrengsten van deze transfer zullen zowel naar het sportieve als naar het infrastructurele terugvloeien”

“We volgden Bandé al een tijdje en moesten dus snel handelen om hem binnen te halen. Hij is nog maar 19 maar wel een enorm talent”, vertelt Directeur spelersbeleid Marc Overmars van Ajax Amsterdam.

“Eerst nog een missie met KV, dan focussen op Ajax”

“Uiteraard ben ik heel tevreden met de overstap die ik ga maken, want sportief gezien is het een stap vooruit”, zegt Bandé. “Maar eerst heb ik een missie met KV Mechelen. Ik ben ze dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en ik wil dit seizoen dan ook succesvol afronden. Na de zomer richt ik mij op Ajax om mij daar verder te ontwikkelen en ook met hen succesvol te zijn.”

Hassane Bandé, op dat moment speler bij de Burkinese opleidingsclub Salitas, testte vorig seizoen bij KV Mechelen nadat hij doorgestuurd werd bij de beloften van Anderlecht. Toenmalig coach Yannick Ferrera zag meteen dat de jonge Burkinees wel wat in zijn mars had. Dit seizoen scoorde Bandé al acht keer in dertien wedstrijden. Daarmee is hij mede-topschutter in de Jupiler Pro League. Naast Ajax zaten nog heel wat andere Europese (sub-)topclubs achter Bandé aan.

Foto: L1Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar