Nieuws
Subsidies riolering Brouwersdreef_Foto waterleiding Dorsthoeveweg

maandag 13 november 2017 21:16 - Duffel - Rumst

Duffel en Aquafin gaan samenwerken aan nieuwe riolering in Notmeir en Walemstraat

De Duffelse gemeenteraad besliste om voor het rioleringsproject in de Notmeir en Walemstraat samen te werken met Aquafin.

De weg en riolering in de Notmeir en Walemstraat is verouderd en dus vroeg het Duffelse schepencollege al in februari 2014 subsidies aan voor wegen- en rioleringswerken in de Notmeir en de Walemstraat.

Het afvalwater van deze twee straten dient via de gemeente Rumst te worden afgevoerd naar een regenwaterzuiveringsinstallatie. Aangezien het in Rumst een bovengemeentelijke rioleringsopdracht is, wordt dit project door de NV Aquafin uitgevoerd. “Ik ben heel blij dat de gemeenteraad unaniem besliste om voor dit rioleringsproject intensief met Aquafin samen te werken,” zegt Staf Aerts, schepen van Openbare Werken. “Nu kunnen we samen een studiebureau voor het ontwerp aanstellen en de bouwaanvraag indienen. Daarna kunnen we één aannemer voor het hele project aanduiden.” Deze samenwerking zorgt niet alleen voor een betere coördinatie van de rioleringsprojecten, maar is ook financieel voordeliger.

Na de Hoogstraat en de Kruisstraat, waarvan de heraanleg in februari 2018 start, is dit voor Duffel opnieuw een belangrijk rioleringsproject. “Het gaat in totaal om 2,3 kilometer en er zijn 84 woningen betrokken. We grijpen meteen ook aan deze werken aan om de Notmeir en de Walemstraat te voorzien van een nieuwe weg, fietspad en nieuwe straatverlichting,” besluit Staf Aerts.

De totale kostprijs van de werken op Duffels grondgebied wordt momenteel geraamd op € 1,9 miljoen. De subsidie van de Vlaamse Milieumaatschappij wordt geraamd op € 600 000. De gemeente rekent ook nog op bijkomende provinciale subsidies voor de heraanleg van de fietspaden.

foto ter illustratie: gemeente BonheidenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Duffel

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Rumst

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar