Nieuws
jens naessens goal westerlo

vrijdag 11 augustus 2017 18:25

Onze Mechelse Huurlingen: Welke ex-KVM-speler presteerde waar en hoe?

KV Mechelen zendt haar zonen uit. Onze sportredactie maakt wekelijks een round up van hun prestaties en berichten op onze nieuwssite.

In Wit-Rusland kwam Shakhtyor Soligorsk niet verder dan een 0-0 gelijkspel op het veld van FC Gomel, het nummer negen in de Vysjejsjaja Liga. KV Mechelen-huurling Ljuban Crepulja stond negentig minuten tussen de krijtlijnen. Dinamo Minsk springt naar de tweede plek op drie punten van Shakhtyor, dat wel leider blijft. Kampioen Bate Borisov ging verrassend onderuit en zakt naar plaats drie.

In de Jupiler Pro League ging nieuwkomer Antwerp winnen op bezoek bij AA Gent. Het werd 0-1. Reda Jaadi, die vorig jaar nog voor KV Mechelen uitkwam, maakte na 37 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Huurling Alexander Corryn speelde de volledige wedstrijd mee.

In 1B is Westerlo niet zo goed aan het nieuwe seizoen begonnen. Thuis tegen Cercle Brugge werd het 1-2. Ex-Malinwa-speler Jens Naessens bracht de Kemphanen halverwege de eerste helft wel op voorsprong, maar Mercier zette met twee doelpunten in de tweede helft die scheve situatie recht. Bij Westerlo stond ook huurling Jordy Peffer in de basis. Hij werd na 55 minuten vervangen.

In de Beker van België won Rupel Boom eenvoudig op het veld van Libramont. Het werd 0-5. In de volgende ronde treft Boom Excelsior Virton. Er was ook slecht nieuws over Miguel Cobos Copado. De jonge KV-huurling sukkelt al een tijdje met een vervelende enkelblessure maar de oorzaak kan maar niet gevonden worden. Daarom werd beslist over te gaan tot een operatie om het probleem te vinden én te verhelpen. Cobos Copado zal waarschijnlijk zo’n drie maanden out zijn. “Het is een zware mokerslag voor ons en voor Miguel”, zegt trainer Urbain Spaenhoven op de website van de ‘Steenbakkers’.

Foto: Instagram Jens NaessensKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar