Nieuws
yannick ferrera

vrijdag 17 februari 2017 17:40

Ferrera: “Het is ‘money time’ nu”

Morgen ontvangt KV Mechelen Lokeren Achter De Kazerne. De Oost-Vlamingen pakten 4 op 6 tegen Anderlecht en Brugge, coach Yannick Ferrera verwacht dan ook geen makkelijke wedstrijd.

“Lokeren hield drie keer de nul in vier wedstrijden”, zegt de Brusselaar. “Dat is geen toeval. We zullen zeker op onze hoede moeten zijn. Het is een sterke ploeg die goed kan voetballen. Dus is het aan ons om goed te verdedigen en gedreven te zijn. Ze hebben heel wat goede spelers. Tom De Sutter blijft voor mij een topspits, Koen Persoons heeft veel ervaring… Het zal dus zeker niet vanzelf gaan.”

Met nog vier wedstrijden op de kalender voor het einde van de reguliere competitie doet Malinwa nog steeds mee voor een plekje in Play-off 1. Ferrera: “Het is ‘money time’ nu. Maar ik ben niet zenuwachtiger dan voor een andere wedstrijd. Het is ook niet zo dat deze wedstrijd beslissend is. Zelfs als we verliezen, kunnen we Play-off 1 nog halen. De spelers hebben er zin in.”

Na Lokeren volgen wedstrijden tegen Standard, Anderlecht en Gent: “Maar die van morgen is de belangrijkste”, zegt Ferrera. “En volgende week is de wedstrijd tegen Standard de belangrijkste. Elke wedstrijd is belangrijk nu en we mogen niet te ver vooruit kijken. Als we het goed aanpakken kunnen we zeker iets bereiken, maar we beginnen met Lokeren. Van de laatste 8 thuiswedstrijden hebben we er 7 gewonnen, onder andere door het fantastisch publiek. Ik heb er dus wel vertrouwen in, maar dat moet zich nu nog vertalen in prestaties.”

Iedereen is belangrijk, ook spelers die niet spelen

Osaguona kreeg vorige week zijn eerste basisplaats tegen Kortrijk. Ferrera: “Ik ben tevreden over zijn prestatie. Hij heeft veel gevochten en hard gewerkt. Hij mist ook nog wat, maar dat is normaal. Er is zeker nog progressie. Het is ook goed dat er meer concurrentie is voor Verdier.”

“Elke speler is belangrijk”, weet de oefenmeester. “Voor Filipovic is het bijvoorbeeld niet makkelijk om met de huidige situatie om te gaan. Maar hij is professioneel en ontgoochelt nooit. Ook Callebaut, Peffer en Swolfs zijn belangrijk, zelfs al spelen ze nooit. Ze zorgen voor concurrentie en zo blijft iedereen zich inzetten. Jules Van Cleemput kon deze winter naar OHL, maar hij was belangrijk voor ons en zal zeker nog belangrijk zijn, ook in wedstrijden. Ik heb dus zeker geen spijt van mijn keuze om hem hier te houden. En ik hoop hij ook niet.”

Jaadi maakt plaats voor Ninis, Verdier en De Witte er terug bij

Schouterden en El Messaoudi zijn nog steeds gekwetst en zullen er dus niet bij lopen morgen. Verdier en De Witte zitten wel opnieuw in de selectie. Ook winteraankoop Ninis is er nog eens bij. Jaadi valt er dan weer uit.

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar