Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Willebroek

Gemeente Willebroek wordt lid van Bosgroep Antwerpen Zuid

Gemeente Willebroek is sinds kort officieel lid van Bosgroep Antwerpen Zuid. De Bosgroep Antwerpen Zuid vzw is een vrijwillig samenwerkingsverband tussen bosbeheerders in het Schelde-Neteland en is een initiatief van de Vlaamse Overheid en de Provincie Antwerpen.

Nieuwe inwoners verwelkomd met rondleiding en ontbijt

Bijna honderd nieuwe inwoners van gemeente Willebroek waren zondagvoormiddag present op de Onthaaldag voor nieuwe inwoners. Ze kregen een lekker ontbijt voorgeschoteld en leerden Willebroek beter kennen tijdens een rondrit door de gemeente.

Jozef De Blockstraat opnieuw open voor verkeer

De laatste grotere aanpassingen in het kader van de werken aan de Jozef De Blockstraat in Tisselt zijn achter de rug. Ook de definitieve signalisatie, inclusief belijning, werd geplaatst.

Subsidies voor aankoop vuilnisbakken

De gemeente Willebroek ontvangt een subsidie van € 25 000 van de Vlaamse Regering voor de aankoop van 125 vuilnisbakken.

Politie onderschept internationaal geseinde Roemeense auto

Vorige week donderdagnamiddag stond een personenwagen met Roemeense nummerplaat op de Dendermondsesteenweg. Het voertuig hield zich op in de buurt van een apotheek. Een politiepatrouille die voorbijkwam trok de nummerplaat van het voertuig na. Hieruit bleek dat het voertuig internationaal geseind stond in een Oostenrijks dossier.

Leerlingen GO! atheneum Willebroek verzamelden dopjes voor centrum blindengeleide honden

Alle leerlingen en leerkrachten van GO! atheneum Willebroek, onder leiding van de werkgroep Milieu, verzamelden sinds november 2018 enthousiast plastic dopjes.

Willebroeks burgemeester laat auto in beslag nemen

Lokale politie Mechelen-Willebroek heeft vorige week op vraag van burgemeester Eddy Bevers het voertuig van een hardleerse chauffeur in beslag genomen. Talloze processen-verbaal én een persoonlijke verwittiging door de politie konden de bestuurder niet overtuigen zijn rijgedrag aan te passen.

Sluikstorters tegen de lamp in Willebroek

Lokale politie Mechelen-Willebroek voert al geruime tijd actie tegen het sluikstorten. Dankzij een geïntegreerde aanpak met onder meer de gemeentelijke reinigingsdienst wist de politie afgelopen weken enkele verdachten in Willebroek te identificeren. Naast de overlastboete dienen zij ook de opruimingskosten te betalen.

2 nachten politiecontroles: 1 vluchtende auto en 38 bestuurders met alcohol en/of drugs

De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag alcoholcontroles, controles op drugs in het verkeer en gerechtelijke controles uit op diverse locaties in Mechelen en Willebroek. In totaal werden 1102 ademtests afgenomen. 38 bestuurders testten positief: 29 wegens strafbare alcoholopname in het verkeer, 6 wegens drugs in het verkeer en 3 wegens een combinatie van beiden. Zestien rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Werken in Breendonkstraat Willebroek

In 2020 start de heraanleg en herinrichting van de Breendonkstraat tussen de Overwinningsstraat en Kasteellaan. Als voorbereiding op deze werken voorzien nutsmaatschappijen vanaf 11 juni 2019 een vernieuwing van een deel van de leidingen en kabels langs deze straat.