Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Sint-Katelijne-Waver

Nieuws uit Sint-Katelijne-Waver

Rookvrij spelen en sporten in Sint-Katelijne-Waver

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver schaart zich achter ‘Generatie rookvrij’. Zo engageert het zich om jongeren te laten opgroeien in een rookvrije omgeving.

Sint-Katelijne-Waver lanceert vragenlijst verkeerssituatie Markt

In januari vorig jaar paste het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver de voorrangsregeling op de Markt aan. Na een aanpassingsperiode is het nieuwe systeem ingeburgerd, dus is het tijd voor een evaluatie.

Heel wat speciale prijzen tijdens 23e Kadodderloop

Vrijdag organiseert het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver voor de 23e keer de Kadodderloop. Deze lokale loop is een sportief feest voor het ganse gezin. De Fun Run zit dit jaar in een nieuw kleedje: de deelnemers lopen in pyjama en kunnen speciale prijzen winnen.

Uitbreiding van PMD-zak pas in 2021 in IVAREM-gemeenten

De sorteerboodschap voor PMD breidt uit. Vanaf 2021 mogen heel wat meer plastic verpakkingen in de PMD-zak dan nu het geval is. De overgang gebeurt geleidelijk aan. Voor de inwoners van IVAREM [1] zal dit pas vanaf 1 januari 2021 zijn. In de tussentijd blijft de ‘normale’ PMD-zak en de roze zak bestaan.

Om de 3 km een fietskluis voor hulp langs F1 Antwerpen-Mechelen

Op de F1, de fietsostrade tussen Antwerpen en Mechelen, zijn sinds kort alle Fietskluizen geïnstalleerd en operationeel. Fietsers op de fietsostrade F1 die in panne vallen, kunnen met een elektrische vervangfiets uit die kluis hun rit zorgeloos verder zetten. De eigen fiets wordt intussen hersteld door de sociale-economie-organisatie Werkmmaat of ‘t Atelier. De Fietskluizen vind je om de 3 km op de F1.

Trajectcontroles Sint-Katelijne-Waver al jaar niet actief

De trajectcontroles op de Berlaarbaan en de Walemstraat in Sint-Katelijne-Waver zijn al sinds juni vorig jaar niet actief. Dat blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag van SAMEN ANDERS-fractieleider Tom Ongena.

Sint-Katelijne-Waver laat communicatie analyseren

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver wil van de inwoners weten wat zij vinden van het communicatiebeleid. 1800 inwoners kregen een vragenlijst in de brievenbus.

Sint-Katelijne-Waver weert vrachtverkeer in dorpskernen met ANPR

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver wil het vrachtverkeer bannen uit de dorpskernen. Camera’s met nummerplaatherkenning, de zogenoemde ANPR-camera’s, moeten hiervoor zorgen. Op 1 mei trad het systeem in werking voor de kernen Centrum en Pasbrug-Nieuwendijk.

Sint-Michielspark Sint-Katelijne-Waver krijgt vlindertuin

In het Sint-Michielspark in Sint-Katelijne-Waver is het gemeentebestuur momenteel bezig met het aanleggen van een vlindertuin. De tuin zelf is eveneens in de vorm van een vlinder.

55 verschillende diersoorten waargenomen bij poelenmonitoringsactie in Rivierenland

Regionaal Landschap Rivierenland controleert jaarlijks de waterkwaliteit, het waterpeil en de biodiversiteitswaarde van recent gegraven en herstelde poelen in het lokale landschap. De monitoringactie in april resulteerde in honderden interessante waarnemingen.