Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Schelle

Nieuws uit Schelle

Half miljoen subsidie voor 2de fase landinrichtingsproject Rupelstreek

Op voorstel van Vlaams minister Van den Heuvel keurde de Vlaamse regering een budget van € 500 000 goed voor de tweede fase van het landinrichtingsproject van de Rupelstreek.  De ontwikkeling van de vallei van de Benedenvliet in de gemeenten Schelle en Hemiksem staat hierin centraal. 

Zomerspaaractie bibliotheek: win leuke prijzen

Rupelbib wil alle kinderen van de Rupelstreek stimuleren om tijdens de vakantiemaanden massaal naar de bib te komen en te lezen.

Politie onderschept wagen met kleuters die vervoerd werden tussen benen van passagier

Afgelopen weekend heeft de politiezone Rupel op verschillende plaatsen alcoholcontroles gehouden. In totaal moesten 955 chauffeurs een ademtest afleggen. 941 bestuurders gaven het goede voorbeeld.

[VERKIEZINGEN 2019] Resultaten federale verkiezingen kanton Boom

De resultaten voor het kanton Boom voor de federale verkiezingen zijn gekend.

[VERKIEZINGEN 2019] Resultaten Vlaamse verkiezingen kanton Boom

De resultaten voor het kanton Boom voor de Vlaamse verkiezingen zijn gekend.

Olifantengras zorgt voor extra verwerking van CO2 in Schelle

De gemeente Schelle is begonnen met het aanplanten van twee hectare olifantengras in de Tuinlei.

Ontdek de Rupelstreek op zijn ‘zondags’

Elke eerste zondagnamiddag van de maand, van mei tot oktober, stellen verschillende musea en bezoekerscentra in de Rupelstreek hun deuren open. Trek je zondagse (wandel)schoenen of je fietsplunje aan en ontdek de verborgen pareltjes van deze unieke steenbakkerijregio.

Groen wil “van deur tot deur” kiezers overtuigen in provincie Antwerpen

Op paasmaandag trapte Groen haar provinciale verkiezingscampagne af in Lier. Een maand lang trekt de partij met een campagnecaravan doorheen de hele provincie. De groene caravan houdt halt in meer dan 25 gemeenten en steden.

[AUDIO] Snelheid op A12 tussen Boom en Wilrijk wordt verlaagd

Op de A12 wordt de snelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur, op de N177 naar 50 kilometer per uur en dat tussen Boom en Wilrijk. Een lagere snelheid zou een efficiëntere doorstroming moeten garanderen. De snelheidsverlaging wordt ingevoerd van aanstaande maandag op de A12 en de Boomsesteenweg (N177) tussen de sleuf van Boom en het viaduct van Wilrijk.

Engageer je als vrijwilliger in het opvangcentrum en/of telefooncentrale tijdens incidenten

Voor de regio Waterkant (welke de gemeenten Aartselaar, Boom, Duffel, Hemiksem, Niel, Rumst en Schelle omhelst), zoekt vrijwilligers om de telefooncentrale en /of opvangcentrum te bemannen bij incidenten.