Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Rumst

Buurtfeest Tomorrowland op 24 juli

Op woensdag 24 juli 2019 organiseert Tomorrowland opnieuw een buurtfeest met rondleidingen. De inschrijvingen hiervoor starten op 27 juni, maar je moet voor 25 juni een account aanmaken om te kunnen inschrijven.

Zomerspaaractie bibliotheek: win leuke prijzen

Rupelbib wil alle kinderen van de Rupelstreek stimuleren om tijdens de vakantiemaanden massaal naar de bib te komen en te lezen.

Politie onderschept wagen met kleuters die vervoerd werden tussen benen van passagier

Afgelopen weekend heeft de politiezone Rupel op verschillende plaatsen alcoholcontroles gehouden. In totaal moesten 955 chauffeurs een ademtest afleggen. 941 bestuurders gaven het goede voorbeeld.

[VERKIEZINGEN 2019] Resultaten federale verkiezingen kanton Boom

De resultaten voor het kanton Boom voor de federale verkiezingen zijn gekend.

[VERKIEZINGEN 2019] Resultaten Vlaamse verkiezingen kanton Boom

De resultaten voor het kanton Boom voor de Vlaamse verkiezingen zijn gekend.

Voormalig asbeststort wordt ontoegankelijk gemaakt

Het voormalige asbeststort in de kleiputten van Terhagen wordt volledig omheind. Dit om te vermijden dat buurtbewoners en passanten in contact kunnen komen met asbest.

Ontdek de Rupelstreek op zijn ‘zondags’

Elke eerste zondagnamiddag van de maand, van mei tot oktober, stellen verschillende musea en bezoekerscentra in de Rupelstreek hun deuren open. Trek je zondagse (wandel)schoenen of je fietsplunje aan en ontdek de verborgen pareltjes van deze unieke steenbakkerijregio.

Groen wil “van deur tot deur” kiezers overtuigen in provincie Antwerpen

Op paasmaandag trapte Groen haar provinciale verkiezingscampagne af in Lier. Een maand lang trekt de partij met een campagnecaravan doorheen de hele provincie. De groene caravan houdt halt in meer dan 25 gemeenten en steden.

Restanten van middeleeuwse burcht ontdekt in de Kerkstraat in Rumst

Bij graafwerken in het centrum van Rumst werden restanten van een middeleeuwse burcht ontdekt. Er werden onder meer resten van een hoefijzervormige toren blootgelegd, daterend uit de 13de tot 15de eeuw. Het onderzoek ter plaatse is afgerond. De site, eigendom van sociale huisvestingsmaatschappij Goed Wonen.Rupelstreek, zal terug vrijgegeven worden.

Engageer je als vrijwilliger in het opvangcentrum en/of telefooncentrale tijdens incidenten

Voor de regio Waterkant (welke de gemeenten Aartselaar, Boom, Duffel, Hemiksem, Niel, Rumst en Schelle omhelst), zoekt vrijwilligers om de telefooncentrale en /of opvangcentrum te bemannen bij incidenten.