Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Puurs-Sint-Amands

Uitbreiding van PMD-zak pas in 2021 in IVAREM-gemeenten

De sorteerboodschap voor PMD breidt uit. Vanaf 2021 mogen heel wat meer plastic verpakkingen in de PMD-zak dan nu het geval is. De overgang gebeurt geleidelijk aan. Voor de inwoners van IVAREM [1] zal dit pas vanaf 1 januari 2021 zijn. In de tussentijd blijft de ‘normale’ PMD-zak en de roze zak bestaan.

Puurs-Sint-Amands laat inwoners meeschrijven aan beleidsplan

Tegen eind dit jaar moeten alle gemeentebesturen in ons land hun beleidsplan voor de legislatuur 2020-2025 klaar hebben. In Puurs-Sint-Amands mogen inwoners er mee hun stempel op drukken. Want speciaal voor hen organiseert de gemeente drie toekomstavonden waarop ze mogen brainstormen over acht basisthema’s.

Groen wil “van deur tot deur” kiezers overtuigen in provincie Antwerpen

Op paasmaandag trapte Groen haar provinciale verkiezingscampagne af in Lier. Een maand lang trekt de partij met een campagnecaravan doorheen de hele provincie. De groene caravan houdt halt in meer dan 25 gemeenten en steden.

Vlaanderen keurt wapen en vlag fusiegemeente Puurs-Sint-Amands goed

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, keurde op vrijdag 22 maart 2019 het wapen en de vlag van fusiegemeente Puurs-Sint-Amands goed.

Dorpshart Puurs – Sint-Amands lenteklaar dankzij bloemkunstwerken

Met de lenteopendeurdagen in het vooruitzicht werden de lokale bloemenzaken en bloemisten gevraagd om een goed voorstel uit te werken voor de aankleding van de lente. Fleuri uit Lippelo creëerde een aangepast ontwerp waarmee het winkelhart van Puurs nu opgefleurd wordt. ‘s Avonds worden de bloembakken zacht verlicht.

Meer dan 600 oproepen in hulpverleningszone Rivierenland na doortocht storm

De korte maar hevige storm van zondagmiddag heeft heel wat schade veroorzaakt in de gemeenten van het hulpverleningsgebied Mechelen en Willebroek.

Gemeenten in regio Rivierenland aan de slag met slimme mobiliteit

Mobiliteit stond hoog op de lokale agenda’s bij de verkiezingen van 2018. Eén van de mogelijkheden om in dat domein actie te ondernemen, is slimme mobiliteit. Steden en gemeenten uit regio Rivierenland bekijken op dit moment hoe ze data van ANPR-camera’s kunnen gebruiken om slim met verkeer om te gaan.

Peter Van Hoeymissen wordt nieuwe burgemeester Puurs-Sint-Amands

Burgemeester Koen Van den Heuvel legde vorige week de eed af als Vlaams Minister voor Omgeving, Natuur en Landbouw. Daarna was het aan de CD&V-fractie in onze gemeenteraad om zich te beraden over de concrete gevolgen én om maatregelen te nemen voor het bestuur van onze gemeente tot aan de Vlaamse verkiezingen van 26 mei.

Audioverslagen van gemeente- en OCMW-raden online

Puurs-Sint-Amands gaat voluit voor transparantie. Want voortaan wordt elke gemeente- en OCMW-raad opgenomen. Om het audiobestand daarna te delen op puurs-sint-amands.be.

Poëzie in het Puurs-Sint-Amandse straatbeeld

De Poëzieweek loopt nog tot 6 februari. Eind december deed de bibliotheek van Puurs-Sint-Amands een oproep om gedichten te schrijven, rond het thema vrijheid. De inzendingen stroomden binnen. Vanaf 31 januari verschijnt in elk van de acht woonkernen in Puurs-Sint-Amands een geselecteerd gedicht.