Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Provinciaal nieuws Antwerpen

Weer een beetje meer Vrijbroekpark met de Wilgernis

Gisteren opende gedeputeerde Jan De Haes een nieuw stuk Vrijbroekpark.

[VIDEO] Megavlag siert Mechelse Grote Markt op Europadag

Naar aanleiding van de Dag van Europa werden er vandaag allerlei activiteiten georganiseerd in het centrum van Mechelen. Het hoogtepunt was het uitrollen van een Europese vlag van 18 meter lang door leerlingen van Mechelse basisscholen op de tonen van het Europese volkslied. Dit evenement vormde het sluitstuk van Pop Up Europa in Mechelen.

Groen wil “van deur tot deur” kiezers overtuigen in provincie Antwerpen

Op paasmaandag trapte Groen haar provinciale verkiezingscampagne af in Lier. Een maand lang trekt de partij met een campagnecaravan doorheen de hele provincie. De groene caravan houdt halt in meer dan 25 gemeenten en steden.

Provincie Antwerpen stuurt vrijwillige verwarmingscoaches op pad om je thermostaat in te stellen

34 verwarmingscoaches van de provincie Antwerpen en haar gemeenten doen nog tot eind maart gratis huisbezoeken in meer dan 36 gemeenten

N-VA en CD&V-gedeputeerden stellen provincieraad en bestuursakkoord voor

Ambitieus, duurzaam, efficiënt, dienstbaar en verbindend, met deze kernwaarden vat het Antwerpse provinciebestuur de nieuwe legislatuur aan. De provincieraadsleden werden vandaag in de raadszaal van het Provinciehuis beëdigd. De kersverse deputatie deed vervolgens het bestuursakkoord uit de doeken, dat inzet op een provincie Antwerpen die als performant overheidsniveau een waardevolle, ondersteunende partner is voor de lokale besturen.

Ook Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker doet mee met E-mailloze Vrijdag

Op vrijdag 30 november moedigt Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker zijn medewerkers aan om geen mails te versturen. Het doel is om eens stil te staan bij de hoeveelheid mails die we versturen en ontvangen en hoe het ook anders mag.

Provinciale personeelsleden nemen nieuw Antwerps provinciehuis in gebruik

Vanaf 16 oktober keren de eerste provinciale medewerkers na vijf jaar terug naar hun vertrouwde omgeving aan de Koningin Elisabethlei in Antwerpen. Omdat het oude provinciehuis tal van gebreken vertoonde, bouwde het provinciebestuur een compacter, modern en duurzaam nieuw provinciehuis. Om de dienstverlening te garanderen, verloopt de verhuisbeweging in golven verspreid over een maand.

Politiezone BODUKAP koopt 14 nieuwe ANPR camera’s

De politieraad van de politiezone BODUKAP keurde dinsdag de aankoop van 14 nieuwe camera’s goed. De nieuwe camera’s zijn zowel camera’s met nummerplaatherkenning (ANPR-camera’s) aan de invalswegen, als trajectcontroles en vrachtwagensluizen in de gemeenten zelf.

Drie weekends werken op E19 tussen Kontich en Wilrijk, verkeer tijdelijk over 2 rijstroken

Vanaf dit weekend voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E19 in de Antwerpse zuidrand. Tussen Wilrijk en Kontich wordt het wegdek in enkele zones vernieuwd. De werken zullen drie weekends in beslag nemen. Tijdens het eerste weekend wordt er in de richting van Antwerpen gewerkt, de twee weekends daarna in de richting van Brussel. Er blijven twee rijstroken open, maar ter hoogte van de werken houdt het verkeer best rekening met filevorming.

Aanpassingen politiebesluiten in Provincie Antwerpen i.v.m. de droogte

Door de toegenomen beschikbaarheid van regenwater na de regen- en onweersbuien van de afgelopen dagen en door de afname van de weliswaar nog niet volledig aangevulde reserves leidingwatergebruik, bracht de Vlaamse Droogtecommissie eerder vandaag een nieuw advies uit.